Livre
Néerlandais

De bende van de Witte Roos

Astrid Lindgren (auteur), Harmen van Straaten (dessinateur)
Dans la série:
Public cible:
9-11 ans et plus
Genre:
Drie avonturen over Kalle Blomkwist, die de beste detective van allemaal wil worden. Samen met zijn vrienden probeert hij verschillende misdaden op te lossen. Vanaf ca. 9 jaar.
Contient
Niveau de lecture
AVI 9, AVI E6
Titre
De bende van de Witte Roos
Auteur
Astrid Lindgren
Dessinateur
Harmen van Straaten 1958-
Langue
Néerlandais
Langue originale
Suédois
Édition
3de, geheel herziene druk
Éditeur
Amsterdam: Ploegsma, 2004
378 p. : ill.
ISBN
90-216-1906-7

Commentaires

In het twaalfde en laatste deel uit de 'Astrid Lindgren Bibliotheek' worden de drie los verschenen delen rond Superdetective Blomkwist samen gebracht onder de titel De bende van de Witte Roos. De verhalen verschenen in het Zweeds aan het begin van de jaren '50 en werden zo'n twintig jaar later naar het Nederlands vertaald. Voor deze nieuwe uitgave werd de oorspronkelijke vertaling "geheel herzien", wat vooral inhoudt dat het wat verouderde taalgebruik gemoderniseerd werd. Dat zorgt zeker voor een vlottere en frissere lectuur. Ook de illustraties van Harmen van Straaten ogen een stuk eigentijdser dan die van Heydorn uit de oorspronkelijke Nederlandse vertalingen. Samengebundeld leveren de drie boeken een turf van bijna 400 pagina's op.

Ondanks het feit dat het hier om detective- en misdaadverhalen gaat, staan ook deze boeken vol typische Astrid Lindgren-trekjes. De verhalen spelen zich af in het rustige dorpje Söderberget, telkens tijdens de zomervakanties van de hoofdper…Lire la suite
De bende van de Witte Roos bestaat uit Anders, Eva-Lotte en Kalle. Zij vullen hun vakantiedagen met hun strijd tegen de Rode Rozen, drie jongens, onbezonnen levend in een idyllische wereld vol ruimte voor kinderen. Hoewel, er is sprake van een heuse juwelenroof, een moord en een ontvoering. Behalve Witte Roos is Kalle ook superdetective en hoewel hij beseft dat dergelijke ernstige zaken aan de politie overgelaten moeten worden, kruipt het bloed waar het niet gaan kan. Met hulp van de andere bendeleden probeert hij alle zaken op te lossen. De spannende verhalen, in deze heruitgave in een nieuw jasje gestoken met andere illustraties in grijstinten, hebben niets aan kracht ingeboet, ook al spelen ze in een wereld die (helaas) nauwelijks meer bestaat en spreekt de verteller hier en daar alwetend. Deel van de Astrid Lindgren Bibliotheek. Leesplezier voor kinderen vanaf ca. 9 jaar.

À propos de Astrid Lindgren

Astrid Lindgren, née Ericsson le 14 novembre 1907 à Vimmerby en Suède et morte le 28 janvier 2002 à Stockholm, est une romancière suédoise, auteure d'ouvrages pour enfants et scénariste. Elle est connue à travers le monde pour avoir créé les personnages Fifi Brindacier, Zozo la tornade ou Karlsson på taket. À travers ses personnages impertinents, Astrid Lindgren a renouvelé la littérature pour enfants. Elle est lauréate du prestigieux prix international, le Prix Hans-Christian-Andersen catégorie Écriture, en 1958.

Biographie

Née en 1907, Astrid Lindgren a grandi à Näs, près de Vimmerby, Småland, en Suède. Elle est la fille de Samuel August Ericsson et de Hanna Jonsson. Elle a deux sœurs, Stina (née en 1911) et Ingegerd (né en 1916),…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions