Livre
Néerlandais

Twee zussen : bruiden van IS

Åsne Seierstad (auteur), Marianne Molenaar (traducteur)
Public cible:
15 ans et plus
Eind oktober 2013 komen de Somalische zusjes Leila (16) en Ayan (19) onverwacht niet huis. Hun vader hoort dat ze zich aan willen sluiten bij Islamitische Staat en reist hen achterna. Wat is er allemaal gebeurd? Vanaf ca. 15 jaar.
Titre
Twee zussen : bruiden van IS
Auteur
Åsne Seierstad
Traducteur
Marianne Molenaar
Langue
Néerlandais
Langue originale
Norvégien
Titre original
To søstre
Éditeur
Amsterdam: De Geus, © 2018
461 p.
ISBN
9789044538205 (paperback)

Commentaires

De geschiedenis van de twee Somalische zusjes Leila (16) en Ayan (19) uit Noorwegen, die in oktober 2013 onverwacht naar Syrië zijn gereisd om zich aan te sluiten bij Islamitische Staat. Hun vader is ervan overtuigd dat zij dit niet uit vrije wil hebben gedaan en reist hen achterna, ondanks alle gevaren. De belangrijkste onderzoeksvraag voor de auteur (een voormalig oorlogscorrespondent) is: hoe heeft het kunnen gebeuren dat twee intelligente en ambitieuze meisjes, wier ouders voor de oorlog zijn gevlucht, vervreemd raken van hun omgeving en zich vrijwillig onderwerpen aan de starre cultuur van Islamitische Staat? De auteur heeft zich voor deze ware geschiedenis onder andere gebaseerd op dagboeken, brieven, chatgesprekken en gesprekken met familie en vrienden. Het verhaal springt heen en weer in de tijd, met tussendoor hoofdstukken over de geschiedenis van Irak en Syrië en over de opkomst van het moslimextremisme. Een goed en toegankelijk geschreven verhaal en gedegen analyse van een …Lire la suite

À propos de Åsne Seierstad

CC BY-SA 3.0 - Image by Jarvin

Åsne Seierstad (née le 10 février 1970) est une journaliste indépendante norvégienne.

Biographie

Elle est diplômée de l'université d'Oslo en russe, espagnol et histoire des idées. Elle a été correspondante en Russie et en Chine, correspondante de guerre au Kosovo en 1999, et plus tard en Afghanistan. Elle était correspondante de guerre en Irak en 2003 pour les télévisions suédoises et norvégienne, et en a tiré le livre Hundre og en dag (Cent et un jours).

Publications

  • Med ryggen mot verden (2000)
  • Bokhandleren i Kabul, Le libraire de Kaboul (2002), sur la vie d'un libraire dans l'Afghanistan de l'après Talibans
  • Hundre og en dag (2003), sur l'invasion de l'Irak par l'armée américaine
  • De krenkede (2007), sur la prem…En lire plus sur Wikipedia