Livre
Néerlandais
Het lijk van de charismatische voorganger wordt gruwelijk verminkt gevonden in de Kristalkerk in Kiruna. Zijn zus wordt verdacht van de moord en smeekt een vroegere vriendin die intussen juriste is, om haar te helpen. Met tegenzin stemt Rebecka toe.
Titre
Zonnestorm
Auteur
Asa Larsson
Traducteur
Jasper Popma
Langue
Néerlandais
Langue originale
Suédois
Titre original
Solstorm
Édition
4
Éditeur
Amsterdam: Anthos, 2007
277 p.
ISBN
9789041408778 (paperback)

Commentaires

Zonnestorm is het beloftevolle thrillerdebuut van Åsa Larsson, die met deze spannende en psychologisch sterk onderbouwde roman alvast een plaats op de eerste rij verdient in de schare Zweedse auteurs van misdaad- en politieromans. De intensiteit van stormen op het zonoppervlak bepaalt de kracht van het noorderlicht in het noorden van Zweden, wat enige luister verleent aan de anders zo donkere en ijskoude Scandinavische winternachten, maar wat in deze roman, zij het in figuurlijke zin, ook aanleiding is voor een bijzonder krachtig spanningsveld tussen de leden van een religieuze gemeenschap.

Viktor Strandgärd, bezieler en leider van de religieuze gemeente Bron der Kracht in het Noord-Zweeds stadje Kiruna, een sekte die haar inspiratie vond in de bijna-doodervaring van haar geestelijk leider. Viktor wordt vermoord aangetroffen in de Kristalkerk. Viktors zus Sanna heeft het lichaam gevonden, maar na haar aangifte duikt ze onder omdat ze vreest door de politie als verdachte …Lire la suite
Voor de in 1966 in Kiruna in het hoge noorden van Zweden geboren schrijfster is deze psychologisch diep onder de huid gaande misdaadroman haar debuut; het boek werd in Scandinavië een groot verkoopsucces. Stijl en inhoud herinneren m.n. aan Karin Fossum. De roman is de eerste van zes delen met de juriste Rebecka Martinsson als hoofdpersoon. In de Kristalkerk in Kiruna wordt de charismatische voorganger Victor Strandgård vermoord en gruwelijk verminkt gevonden. Rebecka M. wordt op de ochtend na de moord door haar vroegere vriendin Sanna gebeld. Zij smeekt haar om naar Kiruna te komen om haar te helpen, want zij wordt van de moord verdacht. Het moordwapen werd in Sanne´s huis gevonden... Vervolgens raakt Rebecka diep in de zaak verstrikt; ze wordt geconfronteerd met een aantal donkere vlekken uit haar verleden! Een overtuigend realistische en spannende roman, waarin dubbele moraal, religieus fanatisme, machtwellust, schuld en geestelijke duisternis de lezers laten huiveren. Kleine druk.

À propos de Asa Larsson

CC BY-SA 3.0 - Image by Bengt Oberger

Åsa Larsson, née le 28 juin 1966 à Uppsala, est une avocate et romancière suédoise, auteure de romans policiers.

Biographie

Bien que née à Uppsala, elle grandit à Kiruna en Laponie suédoise. Elle fait des études de droit à l'Université d'Uppsala. Avant de devenir écrivain à plein temps, elle est une avocate fiscaliste, une profession qu'elle partage avec l'héroïne de ses romans policiers, Rebecka Martinsson. Son premier roman, Horreur boréale (Solstorm), publié en 2003, est traduit en plusieurs langues et est adapté au cinéma en 2007 par Leif Lindblom (sv). L'année suivante paraît son deuxième roman, Le Sang versé (Det spillts blod som), remporte le prix du meilleur roman policier suédois, tout comme pour le roman Till offer åt Molo…En lire plus sur Wikipedia