DVD
Néerlandais

De Boskampi's

Arne Toonen (directeur), Marjon Hoffman (antécédent bibliographique), Thor Braun (acteur)
Als Rik net is verhuisd naar een andere plaats, besluit hij te doen alsof zijn vader lid van de maffia is. Vanaf ca. 9 jaar.
Sujet
Fantaseren
Titre
De Boskampi's
Directeur
Arne Toonen
Antécédent bibliographique
Marjon Hoffman
Acteur
Thor Braun Henry Van Loon René Van 't Hof
Langue
Néerlandais
Éditeur
Dutch Filmworks, 2015
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2015
Durée
101 min.
Note
Nederlands gesproken
EAN
8715664115626

Commentaires

Jeugdfilm van Arne Toonen (Dik Trom; Black out) naar het boek* van Marjon Hoffman. Rik is de zoon van Paul Boskamp, een sullige boekhouder. Zowel Rik als zijn vader worden behoorlijk gepest door medeleerlingen, collega's en buurkinderen. Wanneer ze na de promotie van zijn vader moeten verhuizen naar een ander dorp grijpt Rik zijn kans: hij maakt op school en in de buurt bekend dat zijn vader de beruchte maffiabaas Boskampi is. Eerst loopt alles goed, maar dan duikt een oud-klasgenoot van Rik op. In de hoofdrollen Thor Braun (Het geheim), Henry van Loon, René van 't Hof en Fedja van Huêt. André Waardenburg (NRC 29-4-'15) heeft kritiek op de slapstickrol van Van 't Hof als overbuurman en eindigt: 'En wat wil de film nou eigenlijk zeggen over pesten? Doe stoer en alles komt goed?' De andere recensenten zijn ronduit lovend. Floortje Smit (Volkskrant 30-4-'15): '(...) een heerlijk eigenzinnige wereld (...) de juiste acteur op de juiste plek (...) Toch staat De Boskampi's eigenlijk nooit a…Lire la suite

À propos de Arne Toonen

Arne Toonen, né le 9 janvier 1975 à Boxmeer, est un réalisateur néerlandais.

Vie privée

Depuis 2008, il est marié à la musicienne néerlandaise Birgit Schuurman.

Filmographie

  • 2008 : Hou Holland schoon
  • 2009 : Drop Dead!
  • 2010 : Dik Trom
  • 2012 : Black Out (en)
  • 2012 : Guilty Movie
  • 2015 : The Little Gangster

Notes et références