Livre
Néerlandais
Als rechercheur Sam Berger wordt verdacht van moord, vlucht hij naar een eiland in de Zweedse archipel.
Titre
Middenwater
Auteur
Arne Dahl 1963-
Traducteur
Ron Bezemer
Langue
Néerlandais
Langue originale
Suédois
Titre original
Mittvatten
Éditeur
Amsterdam: De Geus, © 2019
440 p.
ISBN
9789044537765 (paperback)

Commentaires

‘Middenwater’ speelt zich af in een kleine twee weken, van de dertigste november tot de dertiende december, en is het derde, zelfstandig te lezen deel in de 'Berger & Blom'-reeks. Deel 1 en 2 (‘Grensgebieden’ en ‘Achterland’*) werden door thrillerliefhebbers, zowel in Scandinavië als in andere landen in Europa, enthousiast ontvangen. Rechercheur Sam Berger wordt verdacht van een moord en vlucht naar een van de duizend eilanden van de Zweedse scherenkust. Molly Blom, zijn partner, is verbonden aan de Säkerhetspolisen, kortaf SÄPO, de nationale Zweedse veiligheidsdienst, maar zij ligt aan het begin van het verhaal in coma. Ook in deze thriller speelt de actualiteit een van de hoofdrollen: IS-terroristen raken slaags met wapenhandelaren terwijl tegelijkertijd een moordenaar een meisje in gijzeling houdt. Dahl’s schrijfstijl is niet altijd even eenvoudig en hij heeft soms (te)veel woorden nodig om de personages of situaties te beschrijven.

À propos de Arne Dahl

Arne Dahl, pseudonyme de Jan Arnald, né le 11 janvier 1963 à Sollentuna dans le comté de Stockholm en Suède, est un journaliste, critique littéraire, scénariste et romancier suédois. Principalement connu pour ses romans policiers écrits sous son nom de plume, ses livres sont traduits en plusieurs langues et connaissent une popularité qui dépasse les frontières de la Suède.

Biographie

Après ses études, Arne Dahl débute comme critique littéraire et journaliste.

Il entame en 1999 une série policière sous le pseudonyme d'Arne Dahl qui est consacrée aux aventures de l'équipe A, un groupe de six policiers hautement qualifiés exerçant sous la responsabilité du commissaire Hutlin dans le Stockholm des années 1990.

À la suite du succès de cette série, ces romans sont traduits en de nombreuses langues. Les cinq premiers volu…En lire plus sur Wikipedia