Livre
Néerlandais

Bo maakt alles zelf

Arianne Faber (auteur)

Bo maakt alles zelf

Public cible:
0-2 ans et plus
Bo maakt alles zelf: zijn huis, een auto en een vis. Hardkartonnen prentenboekje met kleurenillustraties die zijn opgebouwd uit vierkanten, cirkels, drie- en rechthoeken. Vanaf ca. 1,5 jaar.
Titre
Bo maakt alles zelf / tekst en ill. Arianne Faber
Auteur
Arianne Faber
Langue
Néerlandais
Éditeur
Wielsbeke: De Eenhoorn, 2008
[16] p. : ill.
ISBN
9789058384591

Commentaires

Bo is een vrolijk knulletje dat altijd lekker in de weer is. In dit boek toont hij wat hij allemaal zelf kan maken. Zo bouwt hij een huis, een auto, een vis, en een vogel. Bo bestaat uit kleurrijke geometrische figuren; een cirkel als hoofd, en drie vierkanten en één driehoek als lijfje. Hij speelt vrolijk met andere, gelijkaardige figuren, die in basiskleuren zijn opgetrokken. Zo toont hij hoe je met enkele eenvoudige vormen en wat fantasie heel wat mooie dingen kan maken. De vormen lijken als stempels op het harde karton gedrukt, wat het zelf creëren stimuleert. Peuter en kleuter zullen dan ook zin krijgen om zelf op de pagina's aan de slag te gaan. Door de eenvoudige, duidelijke tekst, en de simpele eigen tekeningen van Bo en zijn kunstwerkjes, is het geheel goed te verteren voor de allerkleinsten. De witte hardkartonnen pagina's, die de kinderen zelf kunnen omslaan, met slechts Bo en zijn werkjes erop gestempeld, zorgen ervoor dat de aandacht niet van de essentie wordt afgeleid. H…Lire la suite
In dit vierkante hardkartonnen prentenboekje met afgeronde hoeken maakt Bo alles zelf. Dat wil zeggen dat Bo, die zelf uit een rondje en een paar vierkantjes bestaat, allerlei dingen maakt van enkele vormen. Zo maakt hij zijn huis, zijn auto en een vis, allemaal van vierkanten, rechthoeken, rondjes en driehoeken. De illustraties in zachte pastelkleuren zijn gemaakt met sjablonen die met verf zijn getamponneerd. Vetkrijtlijnen zorgen voor de noodzakelijke details. Van dezelfde auteur is ook 'Bo is jarig'* verschenen. Heel simpel boekje voor de allerkleinsten, vooral bedoeld om vormen te leren kennen. Vanaf ca. 1,5 jaar.

Bo maakt alles zelf

Dit boekje voor peuters heeft geen echt verhaal. Het is een grafisch werkje waarin gespeeld wordt met vormen. Met vierkanten, rechthoeken, cirkels en driehoeken stelt de ontwerpster de figuurtjes samen. Bo maakt zijn speelgoed - een huisje, een auto - en zijn speelkameraadjes - een vis en een vogel - zelf! In geel, roze en groen op een witte achtergrond lichten de figuurtjes heel mooi op. Summiere zinnetjes zeggen iets over de handelingen in dit boekje, bv. Bo maakt een vis. Fris, origineel en didactisch. Een eerste kennismaking met vormen voor peuters.