Livre
Néerlandais

Slapen op Jupiter

Anuradha Roy (auteur), Inge Kok (traducteur)
Een jonge vrouw gaat in de Indiase tempelstad Jarmuli de confrontatie aan met het geweld uit haar verleden en komt in contact met anderen die, net als zij, hun lot willen veranderen.
Titre
Slapen op Jupiter
Auteur
Anuradha Roy
Traducteur
Inge Kok
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Sleeping on Jupiter
Éditeur
Amsterdam: Prometheus, 2016
287 p.
ISBN
9789044630244 (paperback)

Commentaires

Twintiger Nomi reist vanuit Zweden naar de (fictieve) stad Jarmuli in India, een spiritueel centrum. Ze doet vooronderzoek voor een filmproject, samen met een Indiase fotograaf. Maar Nomi heeft ook een persoonlijk doel. Na de moord op haar vader en het verdwijnen van haar moeder en broer was ze vijf jaar opgenomen in een hindoeïstische ashram. Weesmeisjes als Nomi liepen daar veel schade op. Het verhaal van haar zoektocht, in de ik-vorm, wordt begeleid door flashbacks, die zicht geven op de Indiase maatschappij en het (seksuele) geweld jegens vrouwen, kinderen en homo's. Verweven met Nomi's zoektocht zijn de belevenissen van drie vriendinnen op leeftijd, de fotograaf en een homoseksuele tempelgids, die gelijktijdig de stad bezoeken. Deze verhaallijnen staan in de derde persoon, het perspectief wisselt. Deze spannende roman, met intense couleur locale, werd genomineerd voor de Man Booker Prize (longlist) en won in 2016 de DSC Prize for South Asian Literature. De Indiase auteur (1960) b…Lire la suite

À propos de Anuradha Roy

Anuradha Roy, née en 1967 à Calcutta, est une romancière, journaliste et éditrice indienne.

Biographie

Œuvres

  • Un atlas de l’impossible, Actes Sud, coll. « Lettres indiennes », 2011 ((en) An Atlas of Impossible Longing, 2008), trad. Myriam Bellehigue, 320 p. (ISBN 978-2-7427-9626-7)
  • Les Plis de la terre, Actes Sud, coll. « Lettres indiennes », 2013 (En lire plus sur Wikipedia