Een echtpaar verkoopt hun huis in Nederland om in Zuid-Frankrijk opnieuw te beginnen, maar dat pakt anders uit dan ze dachten.
Titre
Rendez-vous
Directeur
Antoinette Beumer
Compositeur
Merlijn Snitker
Antécédent bibliographique
Esther Verhoef 1968-
Acteur
Loes Haverkort Mark Van Eeuwen Peter Paul Muller Pierre Boulanger
Langue
Multilingue, Néerlandais, Français
Éditeur
MSL, 2015
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2015
Durée
ca. 110 min.
Note
Afwisselend Nederlands en Frans gesproken Ondertiteling: Nederlands, Engels
EAN
8716051013907

Commentaires

Thriller van Antoinette Beumer (De gelukkige huisvrouw; Soof), gebaseerd op de bestseller* van Esther Verhoef. In de hoofdrollen Loes Haverkort (Pak van mijn hart), Mark van Eeuwen en Pierre Boulanger. Simone heeft van haar moeder een huis geërfd in Zuid-Frankrijk en vertrekt samen met haar man Eric en hun twee kinderen om daar een chambre d’hôtes te beginnen. Het huis blijkt een bouwval, maar ze krijgen hulp van Peter (Peter Paul Muller), een gescheiden Nederlandse aannemer die al jaren in het dorpje woont. Eric gaat enthousiast aan het werk, maar Simone voelt zich verwaarloosd en begint een relatie met de veel jongere bouwvakker Michel. Als ze betrapt worden door Peter begint deze haar te chanteren. De Nederlandse recensenten zijn allemaal kritisch. Jan Pieter Ekker (cinema.nl) geeft 2 sterren: 'Rendez-vous begint als een (trage) variatie op Help, mijn man is klusser! en Ik vertrek. (...) de voorzienigheid speelt sowieso een belangrijke rol in Rendez-vous. Er zitten een paar machti…Lire la suite

À propos de Antoinette Beumer

Antoinette Beumer, de son vrai nom Antoinette Janssen, née le 2 août 1962 à Amstelveen, est une réalisatrice et scénariste néerlandaise.

Biographie

Antoinette Beumer est diplômée de l'école de théâtre d'Amsterdam en 1989. En tant que directrice, elle a participé à divers projets. Elle a réalisé les séries télévisées Hertenkamp, Spangen et Willemspark (comédie pour les jeunes VPRO). En tant que réalisatrice remplaçante de Willem van de Sande, elle a participé à son dernier long métrage Ik omhels je met duizend armen.

En 2006, elle a fondé sa propre société de production commerciale, Het Kantoor, avec Heleen Dankbaar. Fin 2007, le documentaire qu'elle a réalisé avec Maaik Krijgsman, See you in Vegas sort au cinéma : il retrace l'histoire de l'illusionniste Hans Klok. En 2010, De Gelukkige Huisvrouw (La femme a…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions