Livre
Néerlandais

Overleven op Krokodil-Eiland

Anthony Horowitz (auteur)

Overleven op Krokodil-Eiland

Dans la série:
Public cible:
9-11 ans et plus
De klunzige detective Tim Diamant en zijn jongere, slimmere broer Nick belanden op Krokodil-Eiland voor een klassenreünie. Als bij hun aankomst de multimiljonair die dit organiseerde dood is, proberen ze de dader te vinden. Vanaf ca. 10 jaar.
Extra subject
humor
Titre
Overleven op Krokodil-Eiland
Auteur
Anthony Horowitz 1955-
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
I know what you did last Wednesday
Éditeur
Antwerpen: Facet, 2003
73 p.
ISBN
90-5016-389-0

Commentaires

Overleven op Krokodil-Eiland is net Tien Kleine Negertjes van Agatha Christie voor kinderen. Horowitz' bekendste personages, Tim en Nick Diamant, worden door een oude schoolvriend van Tim uitgenodigd op een verlaten eiland, samen met nog een paar vrienden. Bij aankomst blijkt de gastheer vermoord te zijn, en één voor één sterven ook de andere gasten. Best wel griezelig, ware het niet dat de moorden stuk voor stuk heel humoristisch beschreven worden. Over een vrouw die net een stenen wereldbol op haar hoofd heeft gekregen, zegt Nick: "Libby was natuurlijk even naar buiten gegaan om een luchtje te scheppen. [...] Nou, lucht had ze alvast nooit meer nodig" (p 42). En wanneer iemand met een speer vermoord is, wordt die vergeleken met een cocktailworstje op een prikkertje (p 56). Soms worden de gruwelijke details zo grotesk beschreven dat je er enkel nog om kan lachen: "De laatste keer dat ik zoveel bloed bij elkaar had gezien was toen ik over de Krimoorlog moest leren" (p 17…Lire la suite
Hoofdfiguren zijn twee personages uit vroeger werk van de auteur: de klunzige detective Tim Diamant en zijn jongere, slimmere broer Nick. Ze belanden op Krokodil-Eiland voor een klassenreünie op uitnodiging van een multimiljonair. Bij aankomst is de multimiljonair dood en al gauw blijkt dat ook de acht genodigden één voor één vermoord zullen worden op het geïsoleerde eiland. In ware Agatha Christie-stijl proberen Tim en Nick de moordenaar te ontmaskeren. Het boek is een typisch verhaal van de auteur, met bizarre personages, spitse dialogen, Britse humor door overdrijvingen en understatements, een flinke dosis actie en spanning vermengd met enkele griezelelementen. Door de levendige beschrijvingen en de keuze van Nick als ik-figuur beleeft de lezer als het ware het spannende avontuur mee. Deze grappige, parodiërende detective voor 10 à 12-jarigen houdt de lezer in zijn greep tot de ontknoping.

À propos de Anthony Horowitz

Anthony Horowitz, né le 5 avril 1955 à Stanmore dans le nord de Londres, est un écrivain de romans policiers pour la jeunesse, de fantastique et scénariste de feuilletons télévisés anglais, en particulier des adaptations de romans policiers d'Agatha Christie.

Biographie

Anthony Horowitz est né le 5 avril 1955 à Stanmore, un quartier du nord de Londres, dans le Middlesex au Royaume-Uni.

Il a écrit de nombreux romans pour la jeunesse, dans le genre policier comme dans celui du fantastique. Il a été récompensé par de nombreux prix : le Prix Polar-Jeunes en 1988, pour Le Faucon malté, le prix européen du roman pour enfants en 1993 pour L'Île du Crâne et le grand prix des lecteurs du magazine Je bouquine en 1994 pour …En lire plus sur Wikipedia