Livre
Néerlandais

Oblivion

Anthony Horowitz (auteur)
Dans la série:
Public cible:
12-14 ans et plus
De aarde wordt geteisterd door allerlei natuurrampen. Matt, Pedro, Scott, Jamie en Scar, de vijf Poortwachters, zullen opnieuw de strijd moeten aangaan met de Ouden en hun koning Chaos. Vanaf ca. 13 jaar.
Titre
Oblivion
Auteur
Anthony Horowitz 1955-
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Oblivion
Éditeur
Hasselt: Clavis, 2013
621 p.
ISBN
9789044818741 (hardback)

Commentaires

Dit is het vijfde en laatste deel in de serie ‘De Kracht van Vijf’, een serie dystopische verhalen over vijf kinderen die moeten voorkomen dat de 10.000 jaar geleden opgesloten Ouden de aarde definitief verwoesten. Zij zijn de reïncarnaties van de kinderen die destijds verantwoordelijk waren voor de opsluiting. In dit slotdeel zijn zij, tien jaar later, verspreid over de hele wereld. Omdat de aarde nu bijna is verwoest, is het van levensbelang dat zij zich herenigen. De laatste strijd vindt plaats in Oblivion op Antarctica. De auteur trekt in deze fictieve wereld een parallel met de huidige wereld vol geweld, klimaatvervuiling en rampen. Hij verpakt zijn boodschap in een spannend en filmisch geschreven verhaal boordevol actie. De eerste vier delen verschenen tussen 1988 en 1991 oorspronkelijk in de ‘Pentagram’-serie. De auteur herschreef deze, maar aan een slotdeel kwam hij niet toe. Met bijbehorende (Engelstalige) website: powerof5.co.uk. Kennis van de eerder verschenen delen is nood…Lire la suite

De kracht van vijf. Oblivion

Wanneer Hongkong door een orkaan verwoest wordt, weten de vijf Poortwachters op het nippertje te ontsnappen door een van de speciaal voor hen gebouwde poorten. Omdat ze geen bestemming hebben afgesproken, komen ze verspreid over de hele wereld terecht, en dat net nu ze elkaar eindelijk gevonden hebben. Enkel als de Vijf samen zijn, kunnen ze de Ouden overwinnen. Eén voor één ontdekken ze in welke penibele situatie ze terechtgekomen zijn. Niet enkel zijn ze elkaar kwijt, maar ze zijn ook tien jaar verder en de wereld ziet er helemaal anders uit. De Ouden hebben flink huisgehouden met behulp van Nightrise. Chaos, oorlog, angst, armoede en vernieling zijn alomtegenwoordig. In Oblivion op Antarctica verzamelen de Ouden de meest verschrikkelijke creaturen. Maar de mensen brengen een wereldleger op de been en ook de Vijf zijn onderweg. Zullen zij in staat zijn de wereld te redden, nu één van hen gekozen heeft voor het kwaad?
Meer dan 25 jaar geleden begon Horowitz deze bijzondere reek…Lire la suite

À propos de Anthony Horowitz

Anthony Horowitz, né le 5 avril 1955 à Stanmore dans le nord de Londres, est un écrivain de romans policiers pour la jeunesse, de fantastique et scénariste de feuilletons télévisés anglais, en particulier des adaptations de romans policiers d'Agatha Christie.

Biographie

Anthony Horowitz est né le 5 avril 1955 à Stanmore, un quartier du nord de Londres, dans le Middlesex au Royaume-Uni.

Il a écrit de nombreux romans pour la jeunesse, dans le genre policier comme dans celui du fantastique. Il a été récompensé par de nombreux prix : le Prix Polar-Jeunes en 1988, pour Le Faucon malté, le prix européen du roman pour enfants en 1993 pour L'Île du Crâne et le grand prix des lecteurs du magazine Je bouquine en 1994 pour …En lire plus sur Wikipedia