DVD
Anglais

Hell on wheels. Het complete derde seizoen

Anson Mount (acteur), Colm Meaney (acteur)
Een voormalig soldaat in het leger van de Zuidelijke Staten van Amerika werkt aan de aanleg van de transcontinentale spoorweg en is vastbesloten wraak te nemen op de soldaten van de Noordelijken die zijn vrouw en zoontje hebben vermoord. Amerikaanse westernserie.
Titre
Hell on wheels. Het complete derde seizoen
Acteur
Anson Mount Colm Meaney
Langue
Anglais
Éditeur
E One, 2014
3 dvd-video's
Durée
ca. 10 x 41 min.
Note
Taalkeuze: Engels, Frans Ondertiteling: Nederlands, Frans
EAN
8713045242282

Commentaires

De Amerikaanse westernserie 'Hell on wheels' speelt rond 1865, kort na het einde van de burgeroorlog. Cullen Bohannan, voormalig soldaat in het leger van de Zuidelijke Staten, heeft werk gevonden als ploegleider bij de Union Pacific Railroad, een van de maatschappijen die werken aan de transcontinentale spoorweg die wordt aangelegd tussen de oost- en de westkust. Alle arbeiders, samen met handelaren, prostituees etc, wonen in een tijdelijke, wetteloze nederzetting die ze 'Hell on Wheels' noemen. In het derde seizoen (2013) geeft Cullen het op om te zoeken naar de soldaten van de Noordelijken die zijn vrouw en zoontje hebben vermoord, in plaats daarvan vecht hij tegen de financier van de spoorwegen Thomas Doc Durant. Ab Zagt (Algemeen Dagblad 28-7-'12) schrijft over seizoen 1: '(...) De makers (...) halen veel overhoop: racisme, misbruik van vrouwen, corruptie, godsdienstwaanzin en wraakzucht. De serie is rauw en doet denken aan een combinatie van de tv-reeks Deadwood en Once Upon A Ti…Lire la suite

À propos de Anson Mount

CC BY-SA 3.0 - Image by Gage Skidmore

Anson Mount, né le 25 février 1973 à Arlington Heights (Illinois), est un acteur américain principalement connu pour son rôle dans la série Hell on Wheels où il incarne le personnage de Cullen Bohannon.

Biographie

Anson Adams Mount, quatrième du nom, est le fils de Nancy Smith, une ancienne golfeuse professionnelle et de Anson Adams Mount II. Il a deux sœurs et un frère (Anson Adams Mount III...) que son père a eu d'un précédent mariage.

Anson Mount étudie à l'université de Columbia où il passe en 1998 une maîtrise en Arts.

Rôles marquants

Anson Mount s'est d'abord fait connaître à travers son rôle dans le film Crossroads de 2002 où son personnage, Ben, séduit Lucy, personnage joué par Britney Spears. Ce film reçoit toutefois…En lire plus sur Wikipedia