Livre
Néerlandais

Tom Tippelaar

Annie M.G. Schmidt (auteur), Jan M. Verburg (dessinateur)
Tom Tippelaar wordt vaak gepest met zijn grote oren, maar hij kan er goed mee horen! Oom Hazewijn roept zijn hulp in om het eiland Neus uit een vervelende situatie te redden. Het is het begin van een groot avontuur. Met paginagrote grappige en kleurrijke illustraties. Vanaf ca. 10 jaar.
Sujet
Anders zijn
Titre
Tom Tippelaar
Auteur
Annie M.G. Schmidt 1911-1995
Dessinateur
Jan M. Verburg
Langue
Néerlandais
Éditeur
Amsterdam: Querido, 1998
47 p. : ill.
ISBN
90-214-8154-5

Commentaires

Tom Tippelaar wordt vaak gepest met zijn grote oren. Hij krijgt een brief van zijn oom Hazewijn die hem, nu hij vakantie heeft, uitnodigt naar het eiland Neus te komen om een probleem op te lossen. Zijn ouders vinden het maar niets, maar hij mag er uiteindelijk toch heen. Onderweg wordt hij als lifter opgepikt door een raar voertuig, de Brontocar, die hem ontvoert naar een vreemd feest, waar hem niet veel goeds te wachten staat. Dankzij een toverspreuk weet hij de betovering te doorbreken en zichzelf te redden en tegelijkertijd ook het probleem van het eiland Neus op te lossen. Mooi opgebouwd verhaal met klassieke sprookjeselementen. Op de rechterpagina steeds een paginagrote magische schildering in kleur met enorm veel, vaak humoristische details, zoals kapitein Haddock en Kuifje die op het feest zich onder de gasten bevinden, naast andere figuren uit de (kunst)geschiedenis. Illustraties die ware kunstwerken zijn van een illustrator die te weinig aandacht heeft gekregen (kreeg wel de…Lire la suite

À propos de Annie M.G. Schmidt

CC BY-SA 3.0 nl - Image by AVRO

Anna Maria Geertruida Schmidt, née à Kapelle, le 20 mai 1911 – morte à Amsterdam, le 21 mai 1995, est une poétesse néerlandaise, auteur de chansons, livres, pièces de théâtre, comédies musicales et drames pour radio et télévision.

Elle est surtout célèbre pour ses livres pour la jeunesse tels que : Jip en Janneke, Pluk van de Petteflet, Abeltje et ses chansons d'enfants, notamment Dikkertje Dap et Het Beertje Pippeloentje. Des générations de Néerlandais ont grandi avec ses poèmes et ses contes, et c'est ainsi que son œuvre est devenue une part de la mémoire collective des Pays-Bas d'après-guerre.

Biographie

Annie M.G. Schmidt est la fille d'un pasteur de Kapelle. Elle est d'abord bibliothécaire à Amsterdam et Fl…En lire plus sur Wikipedia