Livre
Néerlandais

Binnen spelen met Jip en Janneke

Annie M.G. Schmidt (auteur), Fiep Westendorp (dessinateur)
Dans la série:
Public cible:
3-5 ans et plus
Dertien verhaaltjes over Jip en Janneke. Ze zijn dol op binnen spelen. Ze spelen schooltje, winkeltje, brandweer, verstoppertje en ze tekenen op muren. Vanaf ca. 3 jaar.
Sujet
Spelen
Titre
Binnen spelen met Jip en Janneke
Auteur
Annie M.G. Schmidt 1911-1995
Dessinateur
Fiep Westendorp
Langue
Néerlandais
Édition
1
Éditeur
Amsterdam: Querido, 2014
41 p. : ill.
ISBN
9789045116877 (hardback)

Commentaires

Een verzameling van al eerder verschenen verhaaltjes over Jip en Janneke met als thema ‘binnen spelen’. Ze spelen schooltje, winkeltje, brandweer, verstoppertje en blindemannetje, tekenen op muren, varen in een boot, vliegen in een helikopter en puzzelen. Allemaal activiteiten die voor kinderen van deze leeftijd bekend zijn. De opbouw van de verhalen is eenvoudig: ze spelen, er gaat iets mis, ze krijgen ruzie en moeder lost het op. De fantasie van de kinderen om in hun spel een helikopter, boot, brandweerwagen te maken is leuk. De kleurige tekeningen zijn van Fiep Westendorp en geven en mooi aanvullend beeld van de verhalen. Korte, herkenbare verhalen in een klein en handzaam boekje. Om voor te lezen vanaf ca. 3 jaar.

Binnen spelen met Jip en Janneke

Sinds een aantal jaar worden de klassieke boekjes over Jip en Janneke opgesplitst in korte, thematische edities. Zo zijn er vier boekjes gemaakt rond de vier seizoenen en zo is er nu ook 'Binnen spelen met Jip en Janneke', aardig getimed door de uitgeverij, want nu het buiten steeds kouder wordt, moeten we wel iets verzinnen met de kinderen. De thema's die aan bod komen in het boekje zijn zoals steeds laagdrempelig en heel herkenbaar voor het kleuterpubliek. Zo gaan Jip en Janneke aan de slag met pen en papier, tekenen ze op de muren en spelen ze brandweertje. Zoals het kleuters betaamt, wordt er ook stevig ruzie gemaakt. Herkenbaarheid maal twee, Jip en Janneke blijven topkinderen!

À propos de Annie M.G. Schmidt

CC BY-SA 3.0 nl - Image by AVRO

Anna Maria Geertruida Schmidt, née à Kapelle, le 20 mai 1911 – morte à Amsterdam, le 21 mai 1995, est une poétesse néerlandaise, auteur de chansons, livres, pièces de théâtre, comédies musicales et drames pour radio et télévision.

Elle est surtout célèbre pour ses livres pour la jeunesse tels que : Jip en Janneke, Pluk van de Petteflet, Abeltje et ses chansons d'enfants, notamment Dikkertje Dap et Het Beertje Pippeloentje. Des générations de Néerlandais ont grandi avec ses poèmes et ses contes, et c'est ainsi que son œuvre est devenue une part de la mémoire collective des Pays-Bas d'après-guerre.

Biographie

Annie M.G. Schmidt est la fille d'un pasteur de Kapelle. Elle est d'abord bibliothécaire à Amsterdam et Fl…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions