Livre
Néerlandais

Een griezelig gezellig hotel vol spoken

Annette Herzog (auteur), Mike Monaghan (dessinateur)

Een griezelig gezellig hotel vol spoken

Public cible:
6-8 ans et plus
Jaspers oma heeft samen met haar vriendin een hotel in de bergen gekocht. Jasper (11) heeft zomervakantie en mag mee. Ze ontdekken al gauw waarom het hotel zo goedkoop was: het spookt er! Vanaf ca. 9 jaar.
Sujet
Spoken
Titre
Een griezelig gezellig hotel vol spoken
Auteur
Annette Herzog
Dessinateur
Mike Monaghan
Langue
Néerlandais
Langue originale
Allemand
Titre original
Ein Hotel zum gruseln
Éditeur
Mechelen: Bakermat, 2008
80 p. : ill.
ISBN
9789054615903 9789089190109 (op omslag)

Commentaires

Jaspers oma heeft samen met een vriendin een hotel in de bergen gekocht. Jasper (11) heeft zomervakantie en mag mee. Eenmaal in het hotel ontdekken ze algauw waarom het hotel zo goedkoop was: het spookt er! Gelukkig zijn Jasper en de twee oma’s niet bang uitgevallen: ze vinden het juist wel gezellig. Als de spoken dat ontdekken, nodigen ze hun familie en vrienden uit om ook naar het hotel te komen. Maar hoe denken de hotelgasten daarover? Een vlot geschreven, humoristisch verhaal over eigenwijze spoken en twee eigenzinnige oma’s, die door hun slechthorendheid voor de nodige misverstanden zorgen. Het verhaal is ingedeeld in kleine hoofdstukken en bevat veel korte spanningsbogen. Het gekozen vertelperspectief van de alwetende verteller die regelmatig de lezer aanspreekt ("Ik weet niet wat jouw ouders zouden doen. Die van Jasper gaven het op."), doet wat ouderwets aan. Met grappige illustraties in zwart-wit. Vanaf ca. 9 jaar.

Een griezelig gezellig hotel vol spoken

Het is zomervakantie en dat komt goed uit, want Jaspers oma heeft samen met een vriendin een oud hotel in de bergen gekocht. Er valt heel wat op te knappen en Jasper mag er mee naartoe. De eerste nacht al maakt hij kennis met de spoken die in het hotel huizen. Gelukkig doen die meer goed dan kwaad en de gasten vinden het wel leuk om eens gezellig te komen griezelen. Jasper en de twee oude dames hebben hun handen vol en ook de spoken steken hun handen uit de mouwen om het hotel draaiende te houden. De schimmige wezens nodigen hun familie en vrienden uit om ook naar het hotel te komen. Na een tijdje worden het er toch wat teveel, maar dankzij een spokenontvoering komt het allemaal weer goed. Een geestig verhaal, maar met iets te weinig spanning en zonder gevoel voor avontuur. Zo horen de spoken gewoon bij het hotel en lijkt niemand er bang voor te zijn. Echt boosaardige dingen om van te griezelen doen ze niet. Wel leuk zijn de twee eigenzinnige oma’s die af en toe voor de nodige misvers…Lire la suite