Livre
Néerlandais

Brillenman

Anneriek Van Heugten (auteur), Marja Meijer (dessinateur)
Dans la série:
Public cible:
6-8 ans et plus
Als Alex een bril moet dragen, wordt hij op school gepest. Vanaf ca. 8 jaar.
Sujet
Brillen, Pesten
Titre
Brillenman / Anneriek van Heugten ; met ill. van Marja Meijer
Auteur
Anneriek Van Heugten
Dessinateur
Marja Meijer
Langue
Néerlandais
Éditeur
Hasselt: Clavis, 2004
89 p. : ill.
ISBN
90-448-0315-8

Commentaires

Brillenman is een keurig boekje met een duidelijke bedoeling. Alex ziet niet goed meer in de klas en kruipt dicht bij de televisie. Mama wil hem naar de oogarts meenemen, maar Alex is daar vierkant tegen. Natuurlijk moet hij toch een bril, en zoals Alex al vreesde, is hij nu het gedroomde mikpunt van de pestkoppen in zijn klas.

Alex is doodongelukkig met zijn bril. Thuis vertelt hij er niets over, op school lijdt hij elke dag een beetje meer. Gelukkig zijn er de andere klasgenoten, die het opnemen voor Alex en een actie op touw zetten om de pestkoppen voor schut te zetten. Alex heeft echter niet door met wie gespot wordt, en loopt weg.

De bedoeling ligt er in dit boek dik op. De stadia in Alex's gevoelswereld worden helder uitgelegd -- al had ik het gevoel dat het brilprobleem groter gemaakt werd dan het eigenlijk is. Het verhaal loopt uiteraard mooi af, met pestkoppen die oprecht hun excuses komen aanbieden. Net omdat het verhaal te uitleggerig is, mist het gehee…Lire la suite
Alex is een jongen, die niet opvalt in de klas. Hij ziet zo slecht, dat hij een bril moet dragen. Als hij door een groepje klasgenoten met zijn nieuwe uiterlijk wordt gepest, denkt hij dat de hele klas hem stom vindt. Hij reageert overgevoelig op de goede bedoelingen van zijn beste vrienden, voelt zich in de steek gelaten en loopt weg van school. Verhaal in 29 korte hoofdstukken, waarin de thema's 'bril dragen' en 'gepest worden' uitgebreid behandeld worden. Dit vlot geschreven boek leest gemakkelijk door het gebruik van korte zinnen en veel dialogen. Ook de bladspiegel is zeer overzichtelijk. De tien paginagrote illustraties in grijstinten sluiten goed bij het verhaal aan. Vanaf ca. 8 jaar.

Suggestions