Livre
Néerlandais

Jules viert carnaval

Jules viert carnaval

Dans la série:
Public cible:
0-2 ans et plus
Als het carnaval is, kan Jules de muts die bij zijn narrenpak hoort niet vinden. Kartonnen prentenboek met eenvoudige tekeningen in kleur. Vanaf ca. 3 jaar.
Titre
Jules viert carnaval / tekst en ill. Annemie Berebrouckx
Auteur
Annemie Berebrouckx
Langue
Néerlandais
Éditeur
Antwerpen: Zwijsen-Infoboek, 2005
[10] p. : ill.
ISBN
90-5535-233-0 9789055352333 (hardback)

Commentaires

Eenvoudig, kartonnen prentenboekje in oblong formaat met twee afgeronde hoeken waarin Jules en zijn zusje verkleed naar school mogen i.v.m. carnaval. De zoektocht in de verkleedkoffer levert een prinsessen-outfit op voor het zusje. Jules wil het narrenpak, maar.... de muts die bij het pak hoort, is onvindbaar. Vrolijke kleurige tekeningen met expressieve gezichtsuitdrukkingen van de verhaalfiguren. De tekeningen zijn omkaderd; de tekst staat er in een witte balk onder. De laatste dubbele pagina bevat een zoekplaat. De jonge lezer zal zich makkelijk kunnen herkennen in het verhaal en meeleven met de emoties. Deel uit een grotere reeks* voor peuters vanaf ca. 3 jaar.

Jules viert carnaval

Vraagt Jules nog enige introductie? Geliefd bij het peuter- en kleuterpubliek is dit jongetje al lang het gewone boekencircuit ontgroeid, want vele kleuterscholen maken gebruik van lesplannen, poppen en al het andere materiaal dat ontwikkeld werd. Gelukkig worden er nog geregeld nieuwe boekjes rond Jules uitgebracht. De boekjes die we deze maal in handen kregen, zijn de welbekende kartonboekjes. Klein doch stevig formaat, ideaal voor de af en toe wat brute kinderhandjes. Zoals steeds verhalen de boekjes weer over thema's waar jonge kinderen zich in interesseren, als hun wereld ietsje groter wordt dan de vertrouwde thuissituatie. Ditmaal maakt Jules zich op voor carnaval. Iedereen mag verkleed naar school komen. Jules heeft een mooi narrenpak, maar de narrenkap is nergens te vinden. Gelukkig mag hij de kap van de schooldirecteur lenen en zo wordt het toch nog een vrolijk feest. Leuk zondermeer. Misschien lijkt Jules soms wel op een slim marketingproduct naar scholen toe, maar zolang An…Lire la suite