Livre
Néerlandais

Jules kiest geel en blauw

Jules kiest geel en blauw

Dans la série:
Public cible:
0-2 ans et plus
Als Jules niet kan kiezen tussen blauw en geel voor de muren van zijn kamer, koopt papa ze allebei. Hardkartonnen prentenboekje met eenvoudige tekeningen in kleur. Vanaf ca. 2 jaar.
Sujet
Kleuren
Titre
Jules kiest geel en blauw / tekst en illustraties Annemie Berebrouckx
Auteur
Annemie Berebrouckx
Langue
Néerlandais
Éditeur
Meerhout: Zwijsen-Infoboek, 2003
[10] p. : ill.
ISBN
9789055351480 (hardback)

Commentaires

Jules kiest geel en blauw levert een verrassend verhaaltje op. Jules mag zijn slaapkamer laten schilderen maar kan niet kiezen tussen de blauwe en gele verf. Thuis giet papa de twee kleuren bij elkaar en Jules ontdekt tot zijn verbazing een nieuwe mooie kleur, waarmee papa zijn kamer schildert. Op de kleurplaat maken Jules en zijn zus mooie tekeningen en schilderijen en worden ze omringd door verfdozen, potloden, kwasten, tubes verf enz. [Karin Van Camp]
De papa van Jules gaat zijn kamer schilderen. Jules mag zelf de kleur kiezen. In de verfwinkel kan hij maar niet kiezen tussen blauw en geel. Dus koopt papa ze allebei. Thuis mengen ze de kleuren en wordt het groen. Jules is helemaal tevreden. Dit stevige hardkartonnen boekje met twee afgeronde hoeken bevat vrolijke kleurentekeningen. Het verhaal wordt verteld door een beperkte hoeveelheid tekst, maar vooral door de tekeningen. Jules is een kleuter die voor kinderen heel herkenbaar is. Het verhaal sluit aan op de belevingswereld van kinderen van 2 tot en met 4 jaar. De lezer leert over kleuren en het mengen van de kleuren. Jammer is dat het blauw in het boekje erg paars lijkt. Op de laatste bladzijden is een zoekplaat ingevoegd. Deze sluit niet aan op het verhaal en hangt er dus een beetje bij. Het boek is stevig uitgevoerd en daardoor zeer geschikt voor jonge kinderen. Deel uit een serie van tien*.