Livre
Néerlandais

Jules en het circus

Jules en het circus

Dans la série:
Public cible:
0-2 ans et plus
Jules gaat met zijn opa eendjes voeren in het park en vermaakt zich in de speeltuin. Hardkartonnen prentenboekje met eenvoudige tekeningen in kleur. Vanaf ca. 2 jaar.
Sujet
Circussen
Titre
Jules en het circus / tekst en ill. Annemie Berebrouckx
Auteur
Annemie Berebrouckx
Langue
Néerlandais
Éditeur
Antwerpen: Zwijsen-Infoboek, 2005
[10] p. : ill.
ISBN
90-5535-230-6

Commentaires

Jules en zijn zus hebben alles bij elkaar verzameld om een circusvoorstelling te kunnen geven: de tent, artiesten, leuke ideetjes en vrienden die helpen. Het wordt een geslaagd feest. Kartonboekje uit het taalontwikkelingsprogramma "Zwijsen-infoboek" waarin de peuter van 2,5/3 jaar wordt meegenomen naar het circus. Aan de hand van prenten en maximaal drie regels tekst per pagina wordt de peuter gestimuleerd mee te denken, kijken en spreken. De taalmethode pretendeert activiteiten in zich te hebben op alle ontwikkelingsdomeinen van het jonge kind. Deze kartonboekjes, waarvan er op dit moment dertig* verkrijgbaar zijn rondom allerlei thema's, horen bij de themaboeken van de taalmethode; ter ondersteuning is er ook nog een handpop Jules. Teksten van de kartonboekjes komen letterlijk uit de themaboeken die klassikaal worden behandeld. Dit geeft vertrouwdheid. De kijkplaat achterin het boekje moet de peuter extra stimuleren. Met twee afgeronde hoeken en in oblong formaat. Vanaf ca. 3 jaar…Lire la suite

Jules en het circus

Jules en zus gaan samen met enkele vriendjes circus spelen. Ze zetten een tent op in de tuin en versieren ze heel mooi. Er komen een heleboel mensen kijken en Jules is de circusdirecteur. Er zijn acrobaten, een clown en ook de hond toont zijn kunstjes. 'Dag Jules!' is een reeks kartonboekjes met Jules in de hoofdrol. Het geheel lijkt een klein fotoboek met op elke bladzijde een zwart omlijnde prent en daaronder een stukje tekst. Gezien de kleurrijke, eenvoudige tekeningen zeer duidelijk zijn en voor zich spreken, is de tekst bijna overbodig, maar hij laat zich gemakkelijk voorlezen. De boekjes maken deel uit van een taalontwikkelingsprogramma voor peuters. De verhalen spelen in op het dagelijkse leven van peuters en zijn voor hen dan ook zeer herkenbaar. Achterin bevindt zich een zoekplaat die verband houdt met het thema dat in het boekje aan bod komt. Dit schept een mogelijkheid om zaken te benoemen en het zal zeker aanleiding geven tot conversatie.