Livre
Néerlandais

Joppie in het zwembad

Dans la série:
Public cible:
0-2 ans et plus
Genre:
Joppie gaat naar het zwembad. Hij trekt zijn zwembroek aan en speelt in het water met een bal, een boot en een opblaasvis. Knuffel Woefwoef kijkt toe. Vierkant, hardkartonnen prentenboek met paginagrote illustraties in zachte tinten. Vanaf ca. 1,5 jaar.
Sujet
Zwemmen
Titre
Joppie in het zwembad
Auteur
Annemarie Van der Heijden
Langue
Néerlandais
Édition
1
Éditeur
Hasselt: Clavis, 2010
[17] p. : ill.
ISBN
9789044812718 (hardback)

Commentaires

Het jongetje Joppie gaat naar het zwembad. Hij trekt zijn zwembroek en zwemvleugeltjes aan, speelt in het water met de bal, de boot en met een soort opblaasvis. Ook gaat hij van de glijbaan. Knuffel Woefwoef kijkt toe. Vierkant prentenboek met twee afgeronde hoeken en hardkartonnen bladzijden. De tekst staat in schrijfletters in de illustraties die steeds over twee pagina's zijn verdeeld. Geluiden zijn vetgedrukt. De illustraties zijn kleurig, maar wat statisch. Deel van een tot nu toe vierdelige serie* met als thema de emotie van het kind. Niet al te bijzonder of spannend verhaaltje, dat wel herkenbaar is voor peuters vanaf ca. 1,5 jaar.

Joppie in het zwembad

Joppie is een klein jongetje dat gaat zwemmen. Hij trekt zijn zwembroekje aan en gaat het water in. Hij vindt het niet erg om nat te worden en speelt graag in het water. Hij heeft een bal en een boot meegebracht om mee te spelen. In het zwembad zijn er ook veel leuke dingen zoals een vis die water spuit en een glijbaan. Knuffel Woefwoef kijkt toe. Op het einde slaat Joppie zijn handdoek om hen beiden heen, want hij is heel moe geworden van al dat zwemmen en spelen.
Joppie is een heel eenvoudig boekje, zowel wat het verhaal betreft als de tekeningen. De tekst is louter beschrijvend en mist wat pit en humor.