Livre
Néerlandais

Joppie en zijn auto's

Dans la série:
Public cible:
0-2 ans et plus
Joppie speelt graag met auto's. Hij laat samen met zijn knuffel Woefwoef zien wat je met een graafmachine, hijskraan en brandweerwagen kunt doen. Prentenboek met paginagrote illustraties in zachte tinten. Vanaf ca. 1,5 jaar.
Sujet
Spelen, Auto's
Titre
Joppie en zijn auto's
Auteur
Annemarie Van der Heijden
Langue
Néerlandais
Éditeur
Hasselt: Clavis, 2009
[18] p. : ill.
ISBN
9789044810387

Commentaires

De meeste peuterboeken worden gekenmerkt door hun educatieve waarde: ze helpen de allerkleinste lezers om hun wereld beter te leren kennen en benoemen. Ze mikken daarbij op duidelijkheid en herkenbaarheid. Dat geldt ook voor Joppie en zijn auto's, dat een jongetje en zijn verzameling auto's beschrijft. Daarbij wordt veel algemene woordenschat aangereikt (groot/klein, traag/snel), en ook wat meer gespecialiseerde termen zoals een sirene, zwaailicht of een aanhangwagen. Op elke bladzijde wordt een situatie voorgesteld waarin Joppie en zijn knuffel Woefwoef met een bepaald type auto spelen. Met de graafmachine steekt hij Woefwoef onder het zand, met de hijskraan haalt hij hem terug boven. De brandweerauto spuit Woefwoef bijna nat, de vuilniswagen haalt al de rommel op. Ook het favoriete spel van veel peuters mag niet ontbreken: enkele auto's botsen op elkaar in een knallend ongeluk. Op het einde wrijft Joppie in zijn oogjes van vermoeidheid, en is het tijd om naar bed te gaan.
Lire la suite
De vrolijke peuter Joppie speelt graag met auto's. Hij laat met zijn knuffel Woefwoef telkens zien wat je onder andere met een graafmachine, een hijskraan en een brandweerwagen kunt doen. Als Joppie moe is van het spelen, wil hij met Woefwoef gaan slapen. Stevig uitgevoerd vierkant prentenboek met twee afgeronde hoeken uit een serie voor peuters, met door de uitgever aangegeven thema: de vaardigheden van het kind. De eenvoudige illustraties, ingekleurde potloodtekeningen tegen een zachtgele of lichtblauwe achtergrond, lopen telkens door over een dubbele pagina. Op elke rechterpagina is Joppie te zien. Op elke linkerbladzijde staan circa vijf regels toelichtende tekst met vlotte opmerkingen van Joppie, waarbij alle geluiden ('vroem vroem' en 'tatuu tatuu') vetgedrukt zijn. Heel geschikt om voor de uitbreiding van de woordenschat letterlijk voor te lezen en als stimulans tot mee- en naspelen. Ook verschenen: 'Joppie maakt muziek'*.Vanaf ca. 1,5 jaar.

Joppie en zijn auto's

Joppie heeft een heleboel speelgoedauto's. Grote, kleine, snelle en trage. Er zijn er ook speciale bij zoals een takelwagen, een brandweerauto, een kiepauto en een aanhangwagen. Zijn knuffel Woefwoef is meestal zijn speelkameraad en het 'slachtoffer' dat hij moet opgraven of takelen. En van al dat spelen wordt Joppie heel moe. Heel simpel verhaal met vrij veel tekst voor jonge peuters, dat inspeelt op de fascinatievan kleine jongetjes voor auto's. Elke originaliteit ontbreekt echter en de illustraties ogen erg ouderwets en stijf.