Livre
Néerlandais

Mees kaas maakt lol

Anneke Scholtens (auteur), Pauline Oud (dessinateur)
Public cible:
6-8 ans et plus
Juf Pon is ziek. Nu is mees Kaas er. Gaat dat wel goed? AVI-M3. Vanaf ca. 6 jaar.
Sujet
Schoolleven
Extra subject
verhalen, schoolleven
Niveau de lecture
AVI 1, AVI M3
Titre
Mees kaas maakt lol
Auteur
Anneke Scholtens
Dessinateur
Pauline Oud
Langue
Néerlandais
Édition
2
Éditeur
Tilburg: Zwijsen, 2007
[20] p. : ill.
ISBN
9789027672186 (hardback)

Commentaires

leesmateriaal voor kleuters

Kinderen aan wie thuis en in de kleuterschool veel wordt voorgelezen, ontwikkelen spontaan een interesse voor letters en woorden. Ze ontdekken snel dat woorden niet alleen een betekenis hebben, maar ook een vorm en ze raken gefascineerd door het zelf leren ontcijferen van eenvoudige woorden. Op deze prille lezertjes mikt de serie 'Kleuters samenleesboek' van uitgeverij Zwijsen. De verhalen verschenen eerder in 1997 in de serie 'Schatgravertjes'. De vierkante boekjes hebben een stevig kaft met een speelse, uitnodigende tekening. De rechterpagina's zijn bedoeld voor de kleuter die graag woordjes leert lezen. Op de linkerpagina's staan een plaatje en een blokje tekst die door een ervaren lezer wordt voorgelezen. De verhalen die Maria van Eeden in deze heruitgaven brengt, zijn grappig en hebben meestal een verrassende ontknoping. Al spelend leren de kinderen een aantal eenvoudige éénlettergrepige woorden en hun letters herkennen. Dit is leuk en stimulere…Lire la suite
Fie en Tom komen op school, maar juf Pon is er niet. Er is wel een mees, een mees in een geel pak. Tom noemt hem mees Kaas. Mees Kaas weet niet wat hij moet doen. Fie, Tom en de andere kinderen helpen hem met de les. Het boekje is te gebruiken vanaf ca. 4 maanden leesonderwijs. Er is gebruikgemaakt van korte zinnen, zonder hoofdletters, maar wel met verschillende leestekens als komma, punt en vraagteken. Elke zin begint op een nieuwe regel en bestaat uit eenlettergrepige woordjes, AVI-M3. Op verschillende plaatsen staan bij de tekeningen losse woordjes. De tekst is gezet in een duidelijk, schreefloos lettertype. Het geheel is geïllustreerd met vrolijke zwartomlijnde tekeningen in heldere kleuren die aansluiten bij de betreffende tekst. Op het omslag een tekening van mees Kaas in een boom. Leesboekje in de 'Maan-roos-vis'-serie die aansluit bij de methode Veilig leren lezen. Vanaf ca. 6 jaar.

Mees kaas maakt lol

Juf Pon is ziek en Mees Koen vervangt haar. Mees Koen is een grappige meester, hij heeft zelfs een geel pak aan. Zo krijgt hij de naam Mees Kaas. Hij valt best mee want Mees Kaas doet alles wat de kinderen in de klas hem vragen. Verstoppertje spelen, voorlezen, zingen en zelfs de poes van juf Jet uit de boom halen ... terwijl juf Jet met veel bewondering toekijkt! Een boek op maat uit de serie maan-roos-vis van Zwijsen voor lezertjes met avi-1-niveau. Het biedt een volwaardig, grappig verhaal, dat zich afspeelt in een vertrouwde omgeving, voor kinderen die net leren lezen.