Livre
Néerlandais

Eerlijk gevonden!

Anneke Scholtens (auteur), Pauline Oud (dessinateur)
Dans la série:
Public cible:
9-11 ans et plus
In Japan worden enveloppen met geld gevonden. Kenshin en Linda proberen er achter te komen wie de gulle gever is en wat hij met deze acties wil bereiken. AVI-E5. Vanaf ca. 9 jaar.
Extra subject
Makkelijk lezen, AVV
Niveau de lecture
AVI E5, AVI 8
Titre
Eerlijk gevonden!
Auteur
Anneke Scholtens
Dessinateur
Pauline Oud
Langue
Néerlandais
Édition
1
Éditeur
Tilburg: Zwijsen, 2010
115 p. : ill.
ISBN
9789048705276 (hardback)

Commentaires

Anneke Scholtens vond de inspiratie voor Eerlijk gevonden! enkele jaren geleden in een krantenbericht. In Japan had iemand het idee opgevat zijn geld uit te delen aan zijn medemensen, met de hoop dat ze er iets geestelijk verrijkends mee zouden doen. De man liet pakketjes geld achter in verschillende toiletten. Eén keer kregen zelfs alle bewoners van een flatgebouw een envelop met geld. De identiteit van de man is nooit bekend geraakt. Deze mysterieuze geschiedenis heeft Scholtens bewerkt tot een jeugdverhaal.
Via verschillende personages komen we meer te weten over wat er zich afspeelt en Scholtens laat daarbij ook de schenker zelf aan het woord. Andere belangrijke personages zijn Kenshin, een Japanse jongen, de Nederlandse Linda die met haar ouders naar Japan is verhuisd, en Chika, een Japanse die in het flatgebouw woont waar iedereen een envelop met geld heeft gekregen. Er is steeds goed aangegeven vanuit wiens standpunt een bepaald hoofdstuk wordt verteld.
De opze…Lire la suite
In Japan worden enveloppen met geld gevonden, met een briefje dat de vinder er iets goed mee moet doen. De Nederlandse Linda, die met haar ouders naar Japan verhuisd is, probeert ook zo'n envelop te vinden, maar waar moet ze zoeken en wie is de gulle gever? Een deel uit de serie 'Nieuws!'*, waarbij een krantenartikel het uitgangspunt is voor een verhaal. Dit verhaal is onafhankelijk van de andere te lezen. Het verhaal is zo opgebouwd dat het verteld wordt vanuit wisselende perspectieven, allemaal in de ik-vorm. Daardoor lees je eerst over de vinders, dan over de gever, dan over de ontmoeting van beide en ten slotte de ontknoping. Ieder hoofdstuk begint met een pasfotootje van de persoon over wie het hoofdstuk gaat. Bevat daarnaast nog enkele paginagrote zwart-witafbeeldingen, ingekleurd met grijstinten. Een vlot geschreven verhaal, AVI-E5. Spannend en ook ontroerend voor kinderen vanaf ca. 9 jaar.

Suggestions