Livre
Néerlandais

Cadeautje

Anneke Scholtens (auteur), Len Munnik (dessinateur)
Hannah’s ouders kunnen geen doktertje spelen, want ze moeten het feest van tante Jet voorbereiden. Hannah vouwt het inpakpapier op. Ze plakt er steeds meer dingen aan vast en behandelt het als een pop, Cadeautje. Poes vernielt Cadeautje, maar papa en mama lappen haar op.
Titre
Cadeautje
Auteur
Anneke Scholtens
Dessinateur
Len Munnik
Langue
Néerlandais
Édition
1
Éditeur
Amsterdam: Leopold, 2011
[28] p. : ill.
ISBN
9789025859404 (hardback)

Commentaires

Hannah wil doktertje spelen, maar haar ouders zijn druk bezig met het voorbereiden van het feest van tante Jet. Hannah vindt op de werktafel van mama een rood vel inpakpapier dat ze meteen in beslag neemt. Als ze het papier vouwt, merkt ze plots dat het wel een piepklein cadeautje lijkt. Maar ze besluit dat het iets te klein is en zoekt naar andere kleuren papier. Met mama's plakband wordt haar pakje al snel uitgebreid. Als Hannah verder op zoek gaat naar spullen voor haar cadeautje, is er plots geen houden meer aan. Cadeautje gaat leven in haar verbeelding en heeft een razende honger. Wanneer mama en papa een paar spullen missen, kijken ze niet eens naar Hannah, die bozer en bozer wordt. Cadeautje neemt steeds toe in volume, tot hij verzadigd blijkt en Hannah helemaal uitgeput is. Ze besluit om iets te gaan drinken en laat Cadeautje alleen achter met Poes. Had ze dat maar nooit gedaan… Plots kijken mama en papa wel op van hun werk, maar ze merken eerst enkel de dingen op die Cadeautj…Lire la suite
Hannah's vader en moeder hebben geen tijd om met haar doktertje te spelen. Ze zijn hard bezig voor het feest van tante Jet. Hannah baalt ervan en gaat expres het inpakpapier vouwen, maar kijk, dat lijkt zo wel een cadeautje! En dat cadeautje heeft honger en wil meer en meer spullen en met plakband lukt dat. Maar dan komt poes… Geestig verhaal met een happy end over de 4-jarige Hannah die zich in de steek gelaten voelt door haar ouders en uit balorigheid dingen van haar ouders in het ‘cadeautje’ verstopt. En het werkt… de aandacht komt uiteindelijk. De tekst, die perfect voor te lezen is, staat tussen de kleurrijke, gedetailleerde en komische illustraties. Ze zijn van cartoonist Len Munnik, bekend van zijn spotprenten, met zijn karakteristieke figuren (grote hoofden met scherpe, grote neuzen en vreemde verhoudingen). Een heerlijk voorlees- en kijkboek voor kleuters, die de fantasie van Hannah over het etende cadeau zeker zullen waarderen. Vanaf ca. 4 jaar.

Cadeautje

Mama en papa hebben geen tijd voor Hannah die doktertje wil spelen met hen. Ze moeten naar het feest van tante Jet en er moet nog van alles gebeuren. Hannah wordt zeer boos. Ze trekt een stuk inpakpapier van de tafel, wikkelt er van alles in tot de honger van Cadeautje gestild is. Als de poes Cadeautje vernielt, hebben mama en papa ineens wel oog voor Hannah's verdriet. Cadeautje wordt 'geopereerd' met de hulp van papa en is een groot succes op het feestje van tante Jet.
Het verhaal is leuk opgebouwd. Het begint met een boze Hanna die niet alleen wil spelen, tot ze haar eigen spel verzint en ze van alles wat los en vast zit een eigen speelvriendje 'Cadeautje' creëert. Haar roep om aandacht wordt toch nog gehoord en het dokterspelletje komt er alsnog. Herkenbaar gedrag van een kind en haar ouders levert een prettig, origineel verhaal op. De zacht ingekleurde pentekeningen met de wat karikaturale figuren vormen een passende illustratie en zijn een goede hulp voor het kleuterpublie…Lire la suite