Livre
Néerlandais

Het oude Griekenland

Anne Pearson (auteur)

Het oude Griekenland

Dans la série:
Public cible:
12-14 ans et plus
Informatie over het oude Griekenland: de Trojaanse oorlog, de Atheense politiek, de Olympische spelen, Alexander de Grote, godsdienst, feesten en orakels, eten en drinken, schoonheidsideaal en klederdracht, kunst en wetenschap, architectuur, vrijetijdsbesteding etc. Met verklarende woordenlijst, bronnenlijst en register van feiten, records en belangrijke personen.
Titre
Het oude Griekenland
Auteur
Anne Pearson
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Ancient Greece
Édition
1
Éditeur
Amsterdam: Memphis Belle, 2012
72 p. : ill.
ISBN
9789089418654 (hardback)

Commentaires

Voor Het oude Griekenland, een educatief boek over de geschiedenis van het oude Griekenland, werkte Anne Pearson samen met het British Museum. Het boek verscheen voor het eerst in 1992, kende een herdruk in 2007 en werd intussen in het Nederlands vertaald. Het boek verscheen in de reeks ‘Ooggetuigen’, een reeks boeken die op een luchtige wetenschappelijk verantwoorde manier jongeren informeren en hen meenemen op ontdekkingsreis in de geschiedenis. In 28 hoofdstukken krijg je een beeld van het leven van de Grieken in de oudheid. De Grieken brachten de cultuur voort die doorheen de eeuwen de westerse beschaving beïnvloedde en dit tot op vandaag doet.
Na een algemene inleiding is er een tijdslijn vanaf de opkomst tot aan de ondergang van het Griekse rijk. Interessant daarbij is dat de historische gebeurtenissen geplaatst worden tegenover andere beschavingen op dit moment in Europa, Azië en Zuid-Amerika. De geschiedenis van de Minoïsche beschaving en de hoogtepunten van de Myc…Lire la suite
Een rijk geïllustreerd boek uit de serie 'Ooggetuigen'* over de roemrijke geschiedenis van Griekenland. In 28 korte hoofdstukken, meestal een linker- en rechterpagina, komen onder meer aan de orde: de Myceense beschaving, Athene, feesten en orakels, goden en godinnen, de Griekse spelen, oorlog en de staat Sparta. Elk thema wordt ingeleid met een tekst van maximaal een halve pagina. Daarnaast komen verschillende subthema's aan bod via kleurenfoto's en andere illustraties. Bij elke illustratie staat een korte uitleg met eigen kop in een zeer klein lettertype. Veel informatie dus, opgedeeld in piepkleine stukjes, een soort zap-opzet lijkt het wel. Op elke pagina staan illustraties van o.a. voorwerpen, gebouwen en beelden. Verzorgde uitvoering met stevig glad papier. Achterin staan overzichten van 'fascinerende' feiten, recordbrekers, denkers, schrijvers e.d. Met verklarende woordenlijst, register en enkele, Nederlands- en Engelstalige websites. Al met al wordt het onderwerp gevarieerd en…Lire la suite

Het Oude Griekenland

Dit is een heruitgave van het in 1992 bij Standaard verschenen deel, dat in 2007 in Engeland werd herzien. Enkele hoofdstukjes en een verklarende woordenlijst werden toegevoegd. De Griekse wereld wordt onder de loep genomen vanaf de Minoïsche tijd tot Alexander de Grote. Goden, feesten en het dagelijks leven komen ruimschoots aan bod.
In deze nieuwe uitgave zijn een aantal fouten geslopen: gryphon (i.p.v. griffioen), labyrinth (i.p.v. labyrint), Pietro di Cosimo (i.p.v. Piero di Cosimo), Zuidnederlandse (i.p.v. Zuid-Nederlandse); gynaceum (i.p.v. gynaeceum), gips (i.p.v. pleisterkalk).