Livre
Néerlandais

Klaar voor de start?

Klaar voor de start?

Public cible:
3-5 ans et plus
Genre:
Illustraties waarin werkwoorden staan die met (een) sport te maken hebben, zoals ontsnappen, focussen en wachten. De grafische illustraties zijn paginagroot, met ook fluorescerende kleuren. Om te bekijken en over te praten met kinderen van ca. 5 t/m 8 jaar.
Extra subject
begrippen, prentenboeken
Titre
Klaar voor de start?
Auteur
Anne-Margot Ramstein
Langue
Néerlandais
Langue originale
Français
Titre original
En forme!
Éditeur
Hasselt: Clavis, 2016
[112] p. : ill.
ISBN
9789044826890 (hardback)

Commentaires

Heel bijzondere uitgave waarin werkwoorden die met (een) sport te maken hebben op kleurige wijze geïllustreerd zijn. Het betreffende werkwoord staat in blokletters (zonder hoofdletters) onder aan de pagina, in het midden van een witbalk. Daarboven wordt de actie, de activiteit, het momentum verbeeld in een gestileerde, kleurige illustratie. Soms beslaat de illustratie een dubbelpagina, op de meeste plaatsen echter een enkele pagina. Begrippen die de revue passeren zijn o.a.: klimmen, deelnemen, samenwerken, bestijgen, plezier hebben, versnellen, zich concentreren, optillen, afstoppen, duiken en glijden. De illustratrice heeft op heel originele wijze haar typische beeldtaal ontwikkeld. De tekeningen zijn zeer kleurrijk (met ook fluorescerende kleuren), mathematisch uitgekiend en precies, op eenvoudige wijze geanimeerd, ze raken de essentie van van de handeling van het betreffende begrip. Van deze illustratrice verscheen eerder het tekstloze filosofeer prentenboek 'Voor en na' (2014)*. …Lire la suite

Klaar voor de start?

De Olympische Spelen staan voor de deur. Het ideale moment om een boek voor sportievelingen uit te brengen. Dit modern ogende boek start en eindigt op de schutbladen met een lijnenspel dat de lijnen van verschillende soorten sportvelden weergeeft. Aan de kenners om te zeggen welk veld bij welke sport hoort. Vervolgens vind je (dubbele) paginagrote illustraties van sporters in actie, enkel begeleid door één of twee werkwoorden. Het ene al wat moeilijker dan het andere: focussen, peddelen, zwoegen. De sportdisciplines zelf worden niet benoemd, alleen acties die erbij komen kijken. Een echt kijkboek dat je tegelijk aan het denken, kijken, zoeken of spreken krijgt. De illustraties bevatten veel geometrische figuren en zijn fel en zelfs fluo gekleurd. Ze dagen je uit om te blijven kijken en bieden tal van verrassingen. 


À propos de Anne-Margot Ramstein

Anne-Margot Ramstein est une illustratrice, auteure française de bande dessinée et d'albums jeunesse née en 1984.

Biographie

Originaire de l'île de la Réunion, Anne-Margot Ramstein est diplômée de l'École supérieure des arts décoratifs de Strasbourg en 2009.

Elle travaille pour la presse et la publicité et publie des livres illustrés chez Albin Michel Jeunesse, notamment en collaboration avec Matthias Arégui.

Elle reçoit un Ragazzi Award lors de la Foire du livre jeunesse de Bologne pour son livre Avant Après, écrit avec Matthias Arégui[réf. nécessaire].

En 2015-2016, elle devient la première illustratrice pensionnaire de la villa Médicis à Rome.

Œuvres