Livre
Néerlandais
Na de Eerste Wereldoorlog blijken de levens van drie heel verschillende vrouwen naadloos in elkaar te passen met de komst van een oorlogsveteraan.
Titre
Wake voor een onbekende
Auteur
Anna Hope
Traducteur
Carla Hazewindus Anne Jongeling
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Wake
Édition
1
Éditeur
Amsterdam: Xander, 2015
349 p.
ISBN
9789401602501 (paperback)

Commentaires

Terwijl in 1920 in Frankrijk alles in het werk wordt gesteld om de stoffelijke resten van een onbekende Britse soldaat terug te brengen naar Londen waar ze officieel op 11 november worden begraven in het graf van de Onbekende Soldaat in Westminster Abbey, proberen in Londen drie vrouwen na de Eerste Wereldoorlog verder te leven. Hettie (19), de jongste, woont nog thuis met haar door oorlogservaringen getraumatiseerde broer en haar zure moeder. Evelyn (30) was verloofd met Fraser die in 1917 in Frankrijk omkwam, waardoor het moeilijk is om te gaan met haar wel teruggekeerde broer, en Ada Hart (50) kan nog steeds niet accepteren dat haar enig kind Michael niet zal terugkomen. De Britse schrijfster-actrice (1974) die literatuurwetenschap studeerde, debuteert met deze prachtige roman. Uitstekend verwerkt ze de verhalen van de drie vrouwen in dat van de begrafenis in de Abbey en beschrijft indringend de gevolgen van de oorlog, ook voor de thuisblijvers. Knap laat ze zien dat ieders verhaal…Lire la suite

À propos de Anna Hope

Anna Hope (née le 2 décembre 1974 à Manchester, Royaume-Uni) est une écrivaine et actrice britannique. Elle est surtout connue pour son rôle de « novice Hame » dans Doctor Who.

Petite enfance et éducation 

Anna Hope a grandi dans le village d'Edgworth, dans le Lancashire, où elle a fréquenté l'école primaire et le lycée « Turton High School », avant de déménager à Manchester, à l'âge de 16 ans. Elle étudie à la Grammar School de William Hulme.

Elle fait ses études au Wadham College, à Oxford, à la Royal Academy of Dramatic Art, à Londres, et au Birkbeck College, à Londres. Elle étudie l'anglais au Wadham College et obtient en 2001 une maîtrise en création littéraire du Birkbeck College.

Carrière…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions