Livre
Néerlandais

Geheimpjes in rijmpjes

Ann Stolting (auteur), Juliëtte De Wit (dessinateur)
Public cible:
3-5 ans et plus
Genre:
Rijmpjes waarvan sommige een raadsel bevatten, voorzien van geestige ingekleurde pentekeningetjes. Vanaf ca. 4 jaar.
Sujet
Raadsels
Titre
Geheimpjes in rijmpjes
Auteur
Ann Stolting
Dessinateur
Juliëtte De Wit
Langue
Néerlandais
Éditeur
Tielt: Lannoo, 2007
[28] p. : ill.
ISBN
9789085680833 (hardback)

Commentaires

Dit vrolijke boekje bevat teksten op rijm die vol raadsels en zoekopdrachten zitten. Vaak schuilt in de tekst een vraag en kan het antwoord worden gevonden in de tekeningen. Het boekje begint bv. zo: "Zes prinsesjes op een rij / Er zit er maar één echte bij / Welk prinsesje zoeken wij?" Wie de rest van de tekst leest en aandachtig naar de zes getekende meisjes kijkt, weet wie de echte prinses is. Dit boekje zorgt er dus voor dat een voorleessessie erg interactief wordt. Regelmatig nodigt de schrijfster de kinderen uit om zelf iets te roepen of te vertellen, zoals in het gedicht over vreemde dieren: "Ze zitten anders in elkaar / Van achter en van voren / Als je 't ziet, vertel het maar / Ik wil het heel graag horen" of in de tekst over een verloren eendje: "Help me, help me heel erg snel / Want wie weet, vind jij hem wel / Zie je hem, is het echt heus waar / Roep dan gauw: Eendje kwak is daar!"

Tekst en illustraties zijn prima op elkaar afgestemd en zorgen samen voor pagina's wa…Lire la suite
Vierkant boekje met twaalf gedichtjes over diverse onderwerpen als prinsesjes, ouders die gaan trouwen en sporen in de sneeuw. Sommige gedichtjes bevatten een raadsel. De rijmpjes zijn wat moeizaam voor te lezen omdat rijm en ritme niet altijd even goed lopen; ook leestekens ontbreken. De kleurige, geestige, ingekleurde pentekeningetjes zijn van een stuk betere kwaliteit en beslaan samen met elk gedichtje twee pagina's. Vrolijke omslagtekening waarvan de letters van de titel zijn samengesteld uit allerlei voorwerpen en dieren die in het boekje voorkomen. De lay-out is verzorgd. Vanaf ca. 4 jaar.

Geheimpjes in rijmpjes

'Geheimpjes in rijmpjes' is een lief boekje vol verrassende versjes. In dit vrolijke prentenboekje staan twaalf geestige rijmpjes en raadseltjes over prinsesjes, een trouwpartij, vreemde dieren, een verloren eendje, een ziek jongetje, een ridder, een hondje dat zoek is, een zeemeermin, enzovoort. De teksten zijn grappig, zitten vol fantasie en spreken aan. Ze zijn een beetje avontuurlijk en raadselachtig. De raadseltjes vind je tevens terug in de kleurrijke illustraties. Er zit veel afwisseling in het boek wat betreft de diversiteit van de onderwerpen en de versvormen en er wordt geëxperimenteerd met een speelse lay-out. Zo is er een gedicht met pictogrammen, een kralenslinger van woorden en een stripverhaaltje. Het boekje heeft een klein vierkant formaat met een aantrekkelijke kaft en een titel geschreven in figuratieve letters. Leuk om voor te lezen en samen op ontdekking te gaan en de raadseltjes op te lossen.