Livre
Néerlandais

Stern is het zat

Anke Kranendonk (auteur), Marja Meijer (dessinateur)
Dans la série:
Public cible:
6-8 ans et plus
Stern ziet haar vader met de moeder van Jordi zoenen. Ze is bang dat haar ouders gaan scheiden. Kan ze dat voorkomen? AVI-M4. Vanaf ca. 7 jaar.
Sujet
Ouders, Pesten
Extra subject
Chantage
Niveau de lecture
AVI 4, AVI M4
Titre
Stern is het zat
Auteur
Anke Kranendonk
Dessinateur
Marja Meijer
Langue
Néerlandais
Éditeur
Tilburg: Zwijsen, 2007
66 p. : ill.
ISBN
9789027673343 (hardback)

Commentaires

De serie 'Doorlezers' richt zich tot jonge lezers die graag lange verhalen lezen, maar daarbij nog wel wat hulp kunnen gebruiken. De boeken uit de reeks zijn overzichtelijk ingedeeld en rijk geïllustreerd. Zo biedt de inhoudstafel al meteen een overzicht van het verhaal, met veelzeggende titels voor de hoofdstukken. Na elk hoofdstuk vind je bovendien een korte samenvatting van het voorgaande, met kleine, verduidelijkende prentjes. De boeken uit de reeks, die steeds per twee verschijnen, kunnen apart worden gelezen, maar vormen wel een duo. Ook door Plan drie en Stern is het zat loopt één rode draad. Beide boeken vertellen immers hetzelfde verhaal vanuit verschillende standpunten. Zo vertellen zowel Jordi als Stern over een voorval in hun klas. Jordi wordt nl. gepest door Danny, die hem afperst met een vermeende foto waarop de vader van Stern de mama van Jordi kust. Toevallig stort hij zijn hart uit bij Stern, en samen bedenken ze een oplossing.

De schrijfstijl is …Lire la suite
Wanneer Stern thuiskomt, ziet ze haar vader zoenen met de moeder van Jordi. Zouden haar vader en moeder gaan scheiden? Ze loopt van huis weg. Deel uit de serie 'Doorlezers'*, bedoeld voor lezers die een lang verhaal aan kunnen. Het boekje vormt een koppel met 'Plan drie' van Mirjam Oldenhave, het verhaal vanuit Jordi. Het is verdeeld in veertien korte hoofdstukken. Na enkele hoofdstukken volgt steeds een samenvatting in woord en beeld: drie tekeningetjes met een tekstballon. De inhoudsopgave bevat de hoofdstuktitels met daarbij een kleine samenvatting en een tekeningetje. De teksten bestaan uit korte zinnen, die allemaal met een hoofdletter op een nieuwe regel beginnen; ze bevatten geen moeilijke worden, AVI-M4. Er zijn veel zwart-witte pentekeningen opgenomen, die met grijstinten ingekleurd zijn. Achter in het boek vertellen auteur en illustrator iets over zichzelf. Vanaf ca. 7 jaar.

Stern is het zat!

De reeks Doorlezers van Zwijsen richt zich tot jonge lezers die graag lange verhalen lezen, maar daarbij nog wat hulp kunnen gebruiken. Het boek 'Stern is het zat' is een boek dat op zich kan gelezen worden maar eigenlijk een eenheid vormt met 'Plan drie'. De boeken zijn los van elkaar te lezen en het maakt niet uit welk boek je eerst leest. Door beide boeken loopt een rode draad: eerlijk spel. In ieder geval zet het ene boek aan om alvast het andere ook te lezen. Als Stern thuiskomt, ziet ze hoe papa in een auto een vreemde mevrouw kust. Ze is erg geschokt en heel wat vragen spelen door haar hoofd. Ze wil niet dat haar ouders scheiden, maar dit kan toch echt niet? En waarom zwaaide Danny zo vreemd met zijn mobieltje toen Stern haar vader die vrouw zag kussen? Het wordt allemaal een beetje teveel voor haar en ze loopt weg. Eerst schrijft ze nog een brief aan haar ouders en ze neemt het mobieltje van papa mee. Op het schoolpleintje komt ze Jordi tegen. Die heeft ruzie met Danny. Danny …Lire la suite

Suggestions