Livre
Anglais

Body surfing : a novel

Anita Shreve (auteur)
Wanneer een jonge weduwe een zomer als privélerares met een welgestelde familie meegaat naar de kust van New Hampshire, wordt ze verliefd op een van de oudere zoons des huizes.
Titre
Body surfing : a novel
Auteur
Anita Shreve
Langue
Anglais
Éditeur
London: Little, Brown, 2007
293 p.
ISBN
9780316730716 (paperback) 9780316730693 (hardback)

Commentaires

Een jonge Amerikaanse weduwe verhuurt zich een zomer als privélerares bij een welgestelde familie en verblijft dan met hen in hun zomerhuis aan de kust van New Hampshire. Het botert niet tussen haar en de vrouw des huizes, vooral niet als een van de oudere zoons verliefd op haar wordt. Zij begeleidt de dochter met dier studie en werpt zich ook op als dier vertrouwelinge. Als de dochter op een avond verdwijnt, en ook nog lesbisch blijkt te zijn, is zij degene die haar terug kan halen. Echter, haar voorgenomen huwelijk met de zoon des huizes verloopt ook niet zoals ze gedacht had. Een aardig verhaal, dat goed inzicht geeft in de problemen van een gezin met een nakomertje dat volgens de familie wat traag is, maar ook in het gegeven dat de ouders eigenlijk niet meer weten wat er in een jong meisje omgaat. Boeiend geschreven, met een goede sfeertekening. Toepasselijke omslag met grote witte en groene letters.

À propos de Anita Shreve

Anita Shreve, née le 7 octobre 1946 à Dedham au Massachusetts et morte le 29 mars 2018 à Newfields dans le New Hampshire, est une écrivaine et scénariste américaine.

Biographie

Fille d'un pilote de ligne et d'une femme au foyer, Anita Shreve est diplômée de l'école secondaire de Dedham, puis étudie à l'université Tufts (Massachusetts). Elle commence à écrire tout en étant professeur au lycée de Reading au Massachusetts.

Une de ses premières nouvelles, Past the Island, Drifting, publiée en 1975, remporte le prix O. Henry Award en 1976.

Son roman La Femme du pilote (The Pilot's Wife), paru en 1998, est sélectionné par l'Oprah's Book Club en mars …En lire plus sur Wikipedia