Livre
Néerlandais

Waterbeheer : zuinig met water

Anita Ganeri (auteur), Chris Oxlade (auteur)

Waterbeheer : zuinig met water

Public cible:
9-11 ans et plus
Zeven vragen over water voor wat betreft gebruik, besparing, zuivering en beheer worden beantwoord. Met praktische tips, doe-activiteiten en kleurenfoto's. Vanaf ca. 10 jaar.
Titre
Waterbeheer : zuinig met water
Auteur
Anita Ganeri Chris Oxlade
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Down the drain : conserving water
Éditeur
Etten-Leur: Corona, 2010
32 p. : ill.
ISBN
9789055663651 (hardback)

Commentaires

Handzame uitgave in de reeks 'De jonge onderzoeker', waarvan nog vier delen* het milieu als thema hebben. Tal van vragen rond het thema 'waterbeheer' worden beantwoord. Er is aandacht voor waarom we water nodig hebben en hoeveel, waar water vandaan komt, waterzuivering en -besparing en het belang van schoon water. De theorie wordt kort en krachtig neergezet en meteen heel praktisch gekoppeld aan mogelijke actie door kinderen zelf. Dit gebeurt in de vorm van tips of doe-activiteiten als een oproep om zuinig te zijn met water, het regenwater op te vangen en een actie op school te houden. De lay-out is overzichtelijk met tekstblokken en kaders. Op elke bladzijde staat een kleurenfoto of schematische tekening, die de tekst aanvult. De informatiedichtheid van de tekst is hoog. De vele in het boek vetgedrukte woorden worden verklaard in de woordenlijst achterin. Tot slot zijn opgenomen feiten en weetjes, internetlinks, verwijzingen naar boeken van de uitgever zelf en een register. De oorspr…Lire la suite

À propos de Anita Ganeri

Anita Ganeri (née en 1961) est une auteure indienne de la série primée Horrible Géographie et de nombreux autres livres documentaires pour enfants.

Petite enfance et éducation

Ganeri est née à Calcutta, en Inde ; sa famille émigre en Angleterre alors qu'elle est bébé. Elle étudie à Stamford High School et obtient un diplôme de l'Université de Cambridge en français, allemand et hindi.

Carrière

Ganeri travaille dans l'édition pendant plusieurs années - d'abord comme gestionnaire des droits étrangers pour l'éditeur Walker, ensuite chez l'éditeur Usborne, avant de devenir écrivain indépendant. Son premier livre est édité par Ladybird Books et s'intitule How it work. Elle écrit plus de 600 livres documentaires à un rythme de 15 à 20 par an. Ses livres couvrent de nombreux suje…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions