Livre
Néerlandais

Een viking

Anita Ganeri (auteur), Mariano Epelbaum (dessinateur)
Dans la série:
Public cible:
9-11 ans et plus
Hoe zag het leven van een Viking er in de vroege middeleeuwen uit? Björn Scherpzwaard (ca. 12, ik-figuur) gaat voor het eerst mee op rooftocht waarbij een klooster wordt overvallen. Met informatie over die tijd en stripachtige kleurenillustraties. Vanaf ca. 9 t/m 11 jaar.
Sujet
Vikingen
Extra subject
Vikings, Middeleeuwen
Titre
Een viking
Auteur
Anita Ganeri
Dessinateur
Mariano Epelbaum
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
How to live like a viking warrior
Éditeur
Etten-Leur: Corona, © 2018
32 p. : ill.
ISBN
9789463411240 (hardback)

Commentaires

In 905 bereidt Björn Scherpzwaard (ca. 12, ik-figuur), zoon van de jarl, zich in een Vikingdorp in Noorwegen voor op zijn eerste rooftocht. De lezer kijkt over zijn schouders mee. We zien hoe hij in zijn jeugd met o.a. wapens om leert gaan, wat voor kleding hij draagt en het (lang)schip dat ze bouwen voor de roofocht. Björn doet mee aan de overval op een klooster, waarna de buit wordt verdeeld en de Vikingen feestvieren. Elk hoofdstuk begint (in duidelijke schreefloze letters) met de belevenissen van Björn, die toekijkt of meehelpt. Bij stripachtige kleurige tekeningen in verschillende formaten, soms paginagroot, staat geschiedkundige informatie in een klein dun lettertype. De illustraties geven de sfeer van die tijd goed weer. Onder de noemer 'Kijk uit!' krijgt de lezer af en toe een tip, alsof hij/zij zelf een Viking zou zijn. Deze tips geven samen met de illustraties een luchtig effect aan het soms heftige verhaal. Vetgedrukte woorden staan in de woordenlijst achterin. Met enige vr…Lire la suite

À propos de Anita Ganeri

Anita Ganeri (née en 1961) est une auteure indienne de la série primée Horrible Géographie et de nombreux autres livres documentaires pour enfants.

Petite enfance et éducation

Ganeri est née à Calcutta, en Inde ; sa famille émigre en Angleterre alors qu'elle est bébé. Elle étudie à Stamford High School et obtient un diplôme de l'Université de Cambridge en français, allemand et hindi.

Carrière

Ganeri travaille dans l'édition pendant plusieurs années - d'abord comme gestionnaire des droits étrangers pour l'éditeur Walker, ensuite chez l'éditeur Usborne, avant de devenir écrivain indépendant. Son premier livre est édité par Ladybird Books et s'intitule How it work. Elle écrit plus de 600 livres documentaires à un rythme de 15 à 20 par an. Ses livres couvrent de nombreux suje…En lire plus sur Wikipedia