Livre
Néerlandais

Dit is Australië

Anita Ganeri (auteur)

Dit is Australië

Dans la série:
Public cible:
9-11 ans et plus
Maak kennis met het werelddeel Australië. Kom meer te weten over het klimaat, de natuur, sporten en de bevolking. Met kleurenfoto's en korte teksten. Vanaf ca. 8 t/m 10 jaar.
Sujet
Australië
Titre
Dit is Australië
Auteur
Anita Ganeri
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Australia
Édition
1
Éditeur
Etten-Leur: Corona, 2014
32 p. : ill.
ISBN
9789461752482 (hardback)

Commentaires

Australië staat centraal in dit deel uit de serie ‘De continenten’*. Volgens de achterflap zijn 'jonge kinderen' de doelgroep; de informatie is dan ook zeer beperkt. De tekst, gedrukt in een grote letter, geeft nooit meer dan een aantal feiten neer en bevat per onderwerp slechts een paar zinnen. Grote kleurenfoto’s ondersteunen de tekst. De onderwerpen die aangestipt worden, zijn heel divers: o.a. beroemde plekken, natuur, weer, dieren en planten. Over bijvoorbeeld planten wordt niet meer geschreven dan dat de Koala de bladeren van de eucalyptusboom lekker vindt en dat de woestijnerwt in de woestijn groeit. Aangezien er o.a. vrij veel geografische namen worden gebruikt (o.a. Groot Barrièrerif en Uluru), is de uitgave niet geschikt voor al te jonge kinderen. Verder is het jammer dat begrippen als parlement en outback niet in de tekst zelf zijn uitgelegd. Daarvoor moet je in de verklarende woordenlijst kijken. Achterin staan nog enige leuke weetjes op een rij, een quiz en een verwijzing…Lire la suite

À propos de Anita Ganeri

Anita Ganeri (née en 1961) est une auteure indienne de la série primée Horrible Géographie et de nombreux autres livres documentaires pour enfants.

Petite enfance et éducation

Ganeri est née à Calcutta, en Inde ; sa famille émigre en Angleterre alors qu'elle est bébé. Elle étudie à Stamford High School et obtient un diplôme de l'Université de Cambridge en français, allemand et hindi.

Carrière

Ganeri travaille dans l'édition pendant plusieurs années - d'abord comme gestionnaire des droits étrangers pour l'éditeur Walker, ensuite chez l'éditeur Usborne, avant de devenir écrivain indépendant. Son premier livre est édité par Ladybird Books et s'intitule How it work. Elle écrit plus de 600 livres documentaires à un rythme de 15 à 20 par an. Ses livres couvre…En lire plus sur Wikipedia