Livre
Néerlandais

Azië

Anita Ganeri (auteur), Jeff Edwards (dessinateur)
Informatie over het continent Azie͏̈: geografie, bewoners, bezienswaardigheden, natuur, weer en milieu. Met kaarten en kleurenfoto's. Vanaf ca. 9 t/m 11 jaar.
Sujet
Azië
Titre
Azië
Auteur
Anita Ganeri
Dessinateur
Jeff Edwards
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Asia
Éditeur
Etten-Leur: Corona, 2008 | Autres éditions
32 p. : ill.
ISBN
9789055663835

Commentaires

Alles wat een jonge onderzoeker wil weten over het continent Azië vindt hij in deze stevige, handzame uitgave. Verschillende vragen worden op een duidelijke en heldere manier beantwoord: Wat is een continent? Wat is er in Azië te vinden? Welke bezienswaardigheden zijn er? Wie woont in Azië? Korte tekstblokken, feiten en weetjes, foto’s en hier en daar een grafiek of landkaartje wisselen elkaar af en vormen samen een bron van informatie. Om de informatie zelf(standig) te verwerken, is enig technisch leesniveau vereist. Een vetgedrukt woord in de tekst wordt achter in het boek, in de woordenlijst, uitgelegd. Het boek sluit af met een overzicht van websites en een register. Uitgave die jonge kinderen die zich gaan interesseren voor de ‘verre’ wereld een schat van informatie oplevert en die te gebruiken is bij het maken van een spreekbeurt of een werkstuk. Zowel voor thuis als op school. In de andere delen van deze serie 'De jonge onderzoeker op verkenning in'* worden de verschillende con…Lire la suite

À propos de Anita Ganeri

Anita Ganeri (née en 1961) est une auteure indienne de la série primée Horrible Géographie et de nombreux autres livres documentaires pour enfants.

Petite enfance et éducation

Ganeri est née à Calcutta, en Inde ; sa famille émigre en Angleterre alors qu'elle est bébé. Elle étudie à Stamford High School et obtient un diplôme de l'Université de Cambridge en français, allemand et hindi.

Carrière

Ganeri travaille dans l'édition pendant plusieurs années - d'abord comme gestionnaire des droits étrangers pour l'éditeur Walker, ensuite chez l'éditeur Usborne, avant de devenir écrivain indépendant. Son premier livre est édité par Ladybird Books et s'intitule How it work. Elle écrit plus de 600 livres documentaires à un rythme de 15 à 20 par an. Ses livres couvrent de nombreux suje…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions