Livre
Néerlandais

Sirene

Angie Sage (auteur), Mark Zug (dessinateur)
Dans la série:
Public cible:
12-14 ans et plus
Genre:
Op weg naar het Huis van Foryx stranden Septimus en zijn vrienden met een zwaargewonde draak op een eiland. Ze ontmoeten de Magieke Syrah, die vertelt over een complot tegen het kasteel van Marcia. Septimus wil ingrijpen, maar wordt afgeleid door een lokkend gezang.
Titre
Sirene
Auteur
Angie Sage
Dessinateur
Mark Zug
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Syren
Éditeur
Amsterdam: Querido, 2011
448 p. : ill.
ISBN
9789045112879 (hardback)

Commentaires

Een succesvolle queeste bezorgt Septimus Heap zijn status tot senior tovenaarsleerling. Met zijn draak Brandneus gaat hij weer op reis om achtergebleven vrienden op te halen. Kleine hindernissen gaan voor de ontdekking van de grootste, een complot om de Burcht te veroveren. De gevaarlijke Sirene blijkt erin verwikkeld. Het vijfde deel van de magische serie 'Septimus Heap'* start meteen met het bovengenoemde, zonder uitleg over wat zich eerder heeft voorgedaan. Het is dan ook goed om de boeken in volgorde te lezen. Het is voornamelijk geschreven vanuit de derde persoon. Door de lengte van het verhaal geeft dit een wat langdradig effect. De vele niet bestaande termen en details met als doel een magische, wondere wereld te creëren en de vele dikgedrukte woorden doen wat geforceerd aan. Dit zorgt voor storende afleiding in de verder gemakkelijke schrijfstijl. Weinig emotionele diepgang. Aan het begin van elk hoofdstuk staat een potloodillustratie in zwart-wit. Voor kinderen die zich graag…Lire la suite

Septimus Heap. Sirene

In dit vijfde boek in de serie rond tovenaarsleerling Septimus Heap wordt de draad weer opgepakt na het beëindigen van de Queeste (deel 4). Septimus, Beetle, Jenna, Nicko en Snorri zijn er in geslaagd om terug te keren uit de Tijd. Maar als je denkt dat daarmee de kous af is, zit je helemaal mis. Op hun terugreis naar de Burcht loopt het mis. Septimus, Jenna en Beetle vliegen op de draak Brandneus terug maar komen in een vreselijk noodweer terecht. Brandneus krijgt het hard te verduren in de storm. Septimus stuurt hem naar een eiland, maar voor ze daar aankomen, wordt Brandneus geraakt door een bliksem. De draak is zwaar gewond, maar kan nog net het eiland bereiken. Het eiland blijkt goed mee te vallen en Septimus richt al zijn aandacht op Brandneus, die er erg aan toe is. Natuurlijk blijft het hier niet bij. Het eiland wordt ook bewoond door een Sirene. Zij kan Brandneus genezen maar vraagt aan Septimus om haar te bevrijden. Septimus staat alweer voor een moeilijke, levensgevaarli…Lire la suite

À propos de Angie Sage

Angie Sage, née le 19 juin 1952 à Londres, est une écrivaine britannique, auteur de contes fantastiques pour la jeunesse.

Elle vit dans les Cornouailles en Grande-Bretagne, une terre de légendes qui lui permet de faire fructifier son imagination.

Œuvres

Série Magyk

  1. Magyk, Albin Michel, coll. Wiz, 2005 ((en) Magyk, 2005)
  2. Le Grand Vol, Albin Michel, coll. Wiz, 2006 ((en) Flyte, 2006)
  3. La Rein…En lire plus sur Wikipedia