Livre
Néerlandais

Basketbal

Andy Smith (auteur)
Dans la série:
Public cible:
9-11 ans et plus
Kennismaking met basketbal voor wat betreft geschiedenis, spelregels en verschillende aanvals- en verdedigingstactieken. Met technische tips en actiefoto's in kleur. Vanaf ca. 11 jaar.
Sujet
Basketbal
Titre
Basketbal
Auteur
Andy Smith 1979-
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Basketball
Éditeur
Etten-Leur: Corona, 2008
32 p. : ill.
ISBN
9789055664115

Commentaires

Gezond en verantwoord sporten begint bij kennis over een bepaalde sport. De reeks 'Ken je sport' kan jongeren daarbij voor een stuk op weg helpen. De reeks belicht enkele populaire wereldsporten door via fotomateriaal en verduidelijkende tekeningen uitleg te geven over de basis van de sportdiscipline, de spelregels en de technieken. Daarnaast wordt de jonge lezer ook ingeleid in de geschiedenis en denkwijzen achter de verschillende sporttakken, en krijgt hij tips om zijn eigen vaardigheden aan te scherpen en fit te blijven. Om het plaatje compleet te maken, worden ook de grote sporthelden en evenementen belicht en worden enkele varianten in dezelfde sporttak voorgesteld.

In Basketbal wordt o.m. de techniek achter legendarische jumpshots en dunks uitgelegd. Aanval en verdediging op het veld zijn essentieel, maar ook de achtergrond van uitrustingsmogelijkheden, training en blessurepreventie zijn dagelijkse kost voor basketbalspelers.

Deze reeks geeft uitgebreide enc…Lire la suite
In vogelvlucht worden allerlei aspecten van het basketbal belicht. De geschiedenis, het tenue, de spelregels, de balcontrole, tijdslimieten, de passing, de aanval, individuele en teamverdediging, varianten van het basketbal en internationale wedstrijden worden elk toegelicht over twee pagina's. Centraal staan de vele illustraties in de vorm van foto's en tekeningen, merendeels in kleur. Op de foto's zijn onder meer professionele basketballers uit met name de Verenigde Staten afgebeeld. Drukke lay-out waarin korte tekstblokken met aparte koppen vier tot zes alinea's bevatten. Eigenlijk verduidelijken de illustraties meer dan de korte tekstjes. De echte basketballiefhebber heeft nog het meest aan de omkaderde technische informatie, die met behulp van kleurentekeningen wordt uitgelegd. Aan basketbal in Nederland wordt geen aandacht besteed. Met register, verklarende woordenlijst en (web)adressen. Voor de doelgroep is dit een van de weinige boeken over basketbal. Tegelijk verschenen delen…Lire la suite