Livre
Néerlandais

Nul uur

Andy McNab (auteur), Hugo Kuipers (traducteur)
Als ex-SAS agent hoort dat hij door een tumor ten dode is opgeschreven, neemt hij de lastige klus aan om de ontvoerde dochter van een Moldavische zakenman op te sporen.
Titre
Nul uur
Auteur
Andy McNab
Traducteur
Hugo Kuipers
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Zero hour
Édition
1
Éditeur
Utrecht: Bruna, 2011
287 p.
ISBN
9789022997321 (paperback)

Commentaires

Andy McNab is een veteraan. Niet alleen als voormalig soldaat bij de Britse elite-eenheid Special Air Service (SAS), maar ook als schrijver heeft hij ondertussen zijn strepen verdiend. Voor zijn boeken put hij uit zijn rijke ervaring als undercoversoldaat voor het Britse leger. De prijs die hij hiervoor betaalt, is dat hij zich achter een pseudoniem verschuilt en niet herkenbaar in beeld gebracht mag worden. En welke schrijver kan zeggen dat de Britse regering zijn boeken voor publicatie checkt op geheime informatie?
McNab werd wereldberoemd met zijn boek over een mislukte SAS-missie in Irak tijdens de eerste Golfoorlog. Nul uur is McNabs dertiende thrillerroman met ex-SAS-soldaat Nick Stone in de hoofdrol. En het zou wel eens het laatste boek in de reeks kunnen worden..
Nick Stone krijgt slecht nieuws van zijn dokter: hij heeft een hersentumor die niet te verwijderen is. Medicijnen moeten wat rest van zijn leven verlichten. Hij grijpt de opdracht van de Brits…Lire la suite
Als hij hoort dat hij door een tumor ten dode is opgeschreven, neemt ex-SAS agent Nick Stone de lastige klus aan om de ontvoerde dochter van een Moldavische zakenman op te sporen. Het spoor leidt via Kopenhagen naar Amsterdam waar hij op een keiharde handel in jonge meisjes stuit. Omdat zijn leven niets meer waard is, neemt Nick alle risico's om de meisjes uit de handen van wrede mannen te halen. Deel in de uitgebreide serie rond Nick Stone waarin het verhaal vaak ondergeschikt is aan de gedetailleerd beschreven vechtacties. Het verhaal kent nauwelijks diepgang en verloopt voorspelbaar: Nick vecht zich door de problemen heen waarbij hij letterlijk over lijken gaat. Het taalgebruik in de korte hoofdstukken is eenvoudig, het verhaal erg gedetailleerd beschreven, maar ook onderhoudend en spannend, de karakters tamelijk zwart-wit. Juist door de grote dosis actie is er een grote groep liefhebbers van dit type militaristische thrillers. Kleine druk.

À propos de Andy McNab

Steven Billy Mitchell, connu sous le pseudonyme d'Andy McNab, est un ancien militaire et un romancier britannique, né le 28 décembre 1959 à Londres.

Biographie

Andy McNab a été abandonné à sa naissance à l'entrée du Guy's Hospital, à Southwark. Jeune, il a des résultats scolaires médiocres et commet quelques délits. C'est à 16 ans, après être sorti de prison, qu'il décide d'entrer dans l'armée britannique.

Carrière militaire

Après avoir tenté en vain de devenir pilote, il est soldat dans le Royal Green Jackets. De fin 1977 à 1979, il est en poste en Irlande du Nord, au sud du Comté d'Armagh ; il est promu caporal pendant cette période.

En 1983 il échoue à l'entrée dans le SAS. Il le retente en 1984 et cette fois est accepté. Mc…En lire plus sur Wikipedia