Livre
Néerlandais
Als Nick Stone een groep getraumatiseerde veteranen tijdens een trektocht naar de Noordpool begeleidt, doen zich zowel lichamelijke als politieke problemen voor.
Titre
Koud bloed
Auteur
Andy McNab
Traducteur
Jolanda Te Lindert
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Cold blood
Éditeur
Amsterdam: A.W. Bruna Uitgevers, © 2017
304 p.
ISBN
9789400508194 (paperback)

Commentaires

Nick Stone, ex-commando, wordt gevraagd om een groep gehandicapte veteranen te begeleiden tijdens een trektocht naar de Noordpool. De tocht is bedoeld om de veteranen weer geestelijk gezond te maken. Stone accepteert omdat ook hij getraumatiseerd is. Vanaf het begin zijn er problemen bij het organiseren van de tocht, eerst financieel, later ondervinden ze ook politieke tegenstand. Het blijkt dat de tocht gebruikt wordt om illegale praktijken te camoufleren. Alles dreigt volkomen mis te gaan en mogelijk op de start van een derde wereldoorlog uit te lopen, maar uiteindelijk slaagt Stone er in om te overleven en terug te keren naar de bewoonde wereld. Deel in een reeks rond Nick Stone. Ook in dit verhaal is de hoofdpersoon niet meer dan een stereotype, die altijd weet te overwinnen. Het verhaal is vanaf het begin spannend, met veel dialogen en actie. Het is makkelijk te lezen, met een afloop die verrassend, maar zeer bevredigend is. Liefhebbers van een spannende thriller komen met dit bo…Lire la suite

À propos de Andy McNab

Steven Billy Mitchell, connu sous le pseudonyme d'Andy McNab, est un ancien militaire et un romancier britannique, né le 28 décembre 1959 à Londres.

Biographie

Andy McNab a été abandonné à sa naissance à l'entrée du Guy's Hospital, à Southwark. Jeune, il a des résultats scolaires médiocres et commet quelques délits. C'est à 16 ans, après être sorti de prison, qu'il décide d'entrer dans l'armée britannique.

Carrière militaire

Après avoir tenté en vain de devenir pilote, il est soldat dans le Royal Green Jackets. De fin 1977 à 1979, il est en poste en Irlande du Nord, au sud du Comté d'Armagh ; il est promu caporal pendant cette période.

En 1983 il échoue à l'entrée dans le SAS. Il le retente en 1984 et cette fois est accepté. Mc…En lire plus sur Wikipedia