Livre
Néerlandais

De wreker

Andy McNab (auteur), Robert Rigby (auteur)
Danny en zijn grootvader worden ingeschakeld om een man te vinden die via internet jeugdige zelfmoordenaars aan het werk zet. Vanaf ca. 15 jaar.
Extra subject
THR, Romans
Titre
De wreker
Auteur
Andy McNab Robert Rigby
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Avenger
Éditeur
Vianen: The House of Books, 2008
287 p.
ISBN
9789044321456

Commentaires

Andy McNab, voormalig lid van de SAS, schrijft niet alleen spannende boeken over zijn ervaringen als commando bij geheime operaties, maar schrijft samen met voormalig journalist en muzikant Robert Rigby ook boeken voor jongeren. De Wreker is het derde, zelfstandig te lezen, deel in een serie met telkens dezelfde hoofdpersonages, die eerder de boeken De Jonge Soldaat en De Vergelding opleverde.

De Wreker gaat verder waar De Vergelding ophield. In de missie die beschreven werd in dat vorige boek maakten we kennis met de illustere hacker Black Star, die Elena hielp met een ingewikkeld computerprobleem: het hacken van computers van de veiligheidsdiensten van Groot-Brittannië. De introductie van het verhaal speelt zich af op 9/11, de inmiddels bij iedereen in het hoofd gegrifte dag waarop de WTC-torens in een terroristische aanslag neergingen. De zoon van Charles Pointer is op weg naar een kantoor in een van de torens voor een sollicitatiegesprek, …Lire la suite
Zelfstandig te lezen derde deel in een serie rond de 17-jarige ‘boy soldier’ Danny Watts*. Met zijn grootvader, explosievenexpert Fergus, en vriendin Elena is hij betrokken bij een undercoveroperatie van de Britse geheime dienst. Ze moeten de identiteit zien te achterhalen van Black Star, een schimmig computergenie dat labiele tieners overhaalt om als ‘engelen des doods’ zelfmoordaanslagen te plegen. De operatie brengt hen in New York, waar Elena echt in de ban lijkt te raken van Black Star en met een gordel vol explosieven richting Time Warner Building gaat. Vakkundig geschreven actiethriller die op psychologisch vlak weinig diepgang biedt, maar wel razend spannend is en jongeren enkele aangename uurtjes bezorgt. De auteur, schrijvend onder pseudoniem, was jaren in dienst bij de Engelse elite-eenheid SAS en verwerkte zijn ervaringen in een reeks succesvolle (fictie)boeken. De coauteur schreef bekroonde toneelstukken voor jongeren. Ruim opgemaakte bladspiegel met prettig leesbaar lett…Lire la suite

À propos de Andy McNab

Steven Billy Mitchell, connu sous le pseudonyme d'Andy McNab, est un ancien militaire et un romancier britannique, né le 28 décembre 1959 à Londres.

Biographie

Andy McNab a été abandonné à sa naissance à l'entrée du Guy's Hospital, à Southwark. Jeune, il a des résultats scolaires médiocres et commet quelques délits. C'est à 16 ans, après être sorti de prison, qu'il décide d'entrer dans l'armée britannique.

Carrière militaire

Après avoir tenté en vain de devenir pilote, il est soldat dans le Royal Green Jackets. De fin 1977 à 1979, il est en poste en Irlande du Nord, au sud du Comté d'Armagh ; il est promu caporal pendant cette période.

En 1983 il échoue à l'entrée dans le SAS. Il le retente en 1984 et cette fois est accepté. Mc…En lire plus sur Wikipedia