Livre
Néerlandais
Wanneer Jihadisten die in Engeland zijn teruggekeerd de gemeenschap lijken te bedreigen, is er gevaar dat rechtse groeperingen ingrijpen.
Titre
Brandhaard
Auteur
Andy McNab
Traducteur
Jolanda Te Lindert
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Fortress
Édition
2
Éditeur
Amsterdam: Bruna, 2014
340 p.
ISBN
9789400505049 (paperback)

Commentaires

De tweede thriller met Tom Buckingham in de hoofdrol, voormalig lid van de Britse SAS. He neemt ontslag nadat hij bij een incident in Helmand, Afghanistan, ten onrechte in de problemen komt, maar terug in Engeland zijn er ook voldoende problemen. Het land is in de greep van de angst door terroristische aanslagen. Hij wordt in dienst genomen door de rijke en charismatische Vernon Rolt, die zijn kapitaal heeft gestoken in een organisatie voor ex-militairen die hulp nodig hebben. De honderden geholpen mannen zijn hem eeuwig trouw, maar wat is zijn werkelijke agenda? Het is een beter opgebouwd verhaal met een duidelijker plot dan sommige van de Nick Stone thrillers van deze schrijver. Hoewel er voldoende actie in voorkomt is het boek minder op vechten en geweld gericht. Ook de politiek speelt een belangrijke rol, vooral omdat de Britse regering verzuimt maatregelen te nemen, met een angstige bevolking als resultaat. De vertelde tijd is het heden met de oorlog in Syrië en de problemen met …Lire la suite

À propos de Andy McNab

Steven Billy Mitchell, connu sous le pseudonyme d'Andy McNab, est un ancien militaire et un romancier britannique, né le 28 décembre 1959 à Londres.

Biographie

Andy McNab a été abandonné à sa naissance à l'entrée du Guy's Hospital, à Southwark. Jeune, il a des résultats scolaires médiocres et commet quelques délits. C'est à 16 ans, après être sorti de prison, qu'il décide d'entrer dans l'armée britannique.

Carrière militaire

Après avoir tenté en vain de devenir pilote, il est soldat dans le Royal Green Jackets. De fin 1977 à 1979, il est en poste en Irlande du Nord, au sud du Comté d'Armagh ; il est promu caporal pendant cette période.

En 1983 il échoue à l'entrée dans le SAS. Il le retente en 1984 et cette fois est accepté. Mc…En lire plus sur Wikipedia