DVD
Multilingue

Shun Li and the poet

Andrea Segre (directeur), Francois Couturier (compositeur)
Een jonge Chinese vrouw die illegaal in Italie͏̈ werkt, raakt bevriend met een gepensioneerde visser, die lang geleden uit Joegoslavie͏̈ is gekomen.
Titre
Shun Li and the poet
Directeur
Andrea Segre
Compositeur
Francois Couturier
Titre uniforme
Io sono li
Langue
Multilingue, Italien, Chinois
Éditeur
Homescreen, [2013]
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2011
Durée
98 min.
Note
Afwisselend Italiaans en Chinees gesproken Ondertiteling: Nederlands, Frans
EAN
8717249481867
mooov

Commentaires

Italiaans drama uit 2012, het speelfilmdebuut van documentairemaker Andrea Segre (Like a man on earth). In de hoofdrollen Zhao Tao (Still life) en Rade Šerbedžija. Shun Li is een jonge Chinese vrouw die door mensenhandelaren naar Italië is gebracht. Ze werkt keihard om haar schuld af te lossen en hoopt dat ze daarna ook haar achtjarige zoontje kan laten overkomen. Door haar bazen wordt ze overgeplaatst van Rome naar het stadje Chioggia in de buurt van Venetië om als serveerster in een bar te werken. Langzamerhand raakt ze bevriend met de gepensioneerde visser Bepi, lang geleden uit Joegoslavië gekomen, maar zowel diens Italiaanse vrienden als Shun Li's Chinese werkgevers keuren dit af. Jos van der Burg (Parool 17-7-'13) geeft 4 (van 5) sterren: '(...) Het in Chioggia opgenomen bitterzoete drama ademt een realistische, authentieke sfeer en wint de kijker langzaam voor zich.' Jann Ruyters (Trouw 18-7-'13) ziet een 'mooie milde film' met een 'onbestemde, verstilde sfeer' en geeft ook 4 s…Lire la suite

À propos de Andrea Segre

Andrea Segre (né le 6 septembre 1976 à Dolo, en Vénétie) est un réalisateur italien.

Biographie

Outre son activité de cinéaste, Andrea Segre donne des cours en sociologie de la communication à l'Université de Bologne, en analyse ethnographique de la production audiovisuelle ainsi que sur les pratiques et des théories de la communication sociale, notamment dans le cadre de la solidarité internationale. Il a obtenu en 2005 un doctorat en sociologie sur les processus de communication de la politique interculturelle dans la sphère publique, auprès du département de sociologie de l'Université de Padoue et du département de science de la communication de l’Université de Bologne ; le thème du projet de recherche était Il racconto video della sofferenza a distanza.

Son premier documentaire, Lo sterminio dei popoli zingari (L…En lire plus sur Wikipedia