Bande dessinée
Néerlandais

De boot van oom Kees

Andrea Kruis (auteur)

De boot van oom Kees

Public cible:
6-8 ans et plus
Wan, Dik en Jan zijn bij de sloot. Ze zien een boot. De boot van oom Kees. Ze gaan de boot mooi maken. Strip voor wie sinds kort kan lezen. AVI-M3. Vanaf ca. 6 jaar.
Sujet
Varen
Niveau de lecture
AVI 2, AVI M3
Titre
De boot van oom Kees
Auteur
Andrea Kruis
Langue
Néerlandais
Édition
1
Éditeur
Tilburg: Zwijsen, 2010
29 p. : ill
ISBN
9789048705306 (hardback)

Commentaires

Wan, Dik en Jan spelen vaak samen. Ze gaan naar de tuin of in de wei. Op een dag spelen ze bij de sloot. Daar vinden Dik en Jan een boot. Het is de boot van oom Kees. Ze besluiten oom Kees te verrassen en gaan de boot opknappen. Als ze de boot aan oom Kees willen geven, blijkt deze echter al een nieuwe boot te hebben. Wat nu? Oom Kees heeft de oplossing! Dit stripboek in oblong formaat maakt deel uit van de serie 'Strip voor beginnende lezers'*. Het heeft kleurig, omlijnde illustraties in de typische stijl van de de familie Kruis. Per pagina treffen we drie tot zes tekeningen aan. De bijbehorende tekst bestaat uit korte zinnen en eenlettergrepige woorden in tekstballonnen. Er worden geen hoofdletters gebruikt, maar wel leestekens als uitroepteken en vraagteken. De tekst is gezet in een duidelijk schreefloos lettertype. De illustraties zorgen ervoor dat de aanvankelijke lezer genoeg 'afleiding' heeft om het oefenen voor het leesniveau niet als vervelend te ervaren. Goed verzorgde uitga…Lire la suite

De boot van oom kees

Wan, Dik en Jan gaan vaak samen op stap. Maar ze willen wel eens wat anders dan naar de wei of de speeltuin gaan. Het is een warme dag en ze gaan naar de sloot. Natuurlijk duurt het niet lang of Dik en Jan belanden in het water. Ze vinden de boot van oom Kees, slepen hem op de kant en lappen hem helemaal op. Oom Kees wil de boot niet terug, want die is veel te klein voor hem. De kinderen zijn er heel blij mee en dopen de boot “de Kees”.
Het avontuurlijke verhaal van de drie vrienden wordt in stripvorm verteld. De tekstballonnetjes zijn gevuld met eenvoudige tekst voor beginnende lezertjes. De tekeningen zijn duidelijk, met levendige figuren en vrolijke kleuren. Een leuk opgezet geheel dat op een speelse manier tot lezen aanzet.