Livre
Néerlandais

Drie jaar

Anders Roslund (auteur), Ron Bezemer (traducteur)
De Zweedse hoofdinspecteur Grens heropent twee cold cases over de verdwijning van twee vierjarige meisjes.
Titre
Drie jaar
Auteur
Anders Roslund 1961-
Traducteur
Ron Bezemer
Langue
Néerlandais
Langue originale
Suédois
Titre original
Sovsågott
Titre parallèle
3 jaar
Éditeur
Amsterdam: De Geus, © 2021
455 p.
ISBN
9789044543902 (paperback)

Commentaires

De Zweedse hoofdinspecteur Grens constateert tot zijn grote verbazing dat twee vierjarige meisjes enkele jaren geleden op dezelfde dag spoorloos zijn verdwenen. Hij wil de twee cold cases heropenen, maar krijgt tegenwind van zijn oversten. Op eigen houtje en met de hulp van een Deense collega, IT-specialiste, legt hij een link naar een wereldwijd pedofielennetwerk op het Darkweb. Ze kunnen de meeste aliassen identificeren, maar om het hele netwerk uit te schakelen moeten ze dichtbij de leider geraken. Daarvoor doet Grens een beroep op Hoffmann, een ex-crimineel maar de laatste jaren bezig als undercoveragent voor de overheid. Hoffmann neemt de identiteit aan van een van de anonieme leden en infiltreert in het kringetje van de opdrachtgevers. Hij kan nauwelijks zijn walging onderdrukken wanneer hij gevraagd wordt zich te bewijzen. Deze nieuwe roman van de succesvolle Zweedse auteur Roslund (1961) brengt nogmaals Grens en Hoffmann samen, twee getormenteerde zielen die een band krijgen m…Lire la suite

À propos de Anders Roslund

Roslund et Hellström est un duo d'écrivains suédois composé d'Anders Roslund, né en 1961, et de Börge Hellström, né en 1957.

Biographie

Anders Roslund est le créateur et ancien directeur de Kulturnyheterna, émission diffusée à la télévision suédoise. Pendant de nombreuses années, il a été journaliste, couvrant principalement les histoires à caractère criminel et social, puis chef d'antenne de Rapport et Aktuellt, les deux principales émissions d'informations à la télévision suédoise.

Ancien détenu, Börge Hellström est quant à lui l’un des membres fondateurs de KRIS ( Kriminellas Revansch i Samhället), un organisme de prévention du crime. Il œuvre auprès de jeunes contrevenants et de toxicomanes pour faciliter leur réadaptation.

Le duo s'est d'abord fait connaître avec le roman policier La Bête (titre original suédois Odjuret) paru en 2004.

Leurs romans sont traduits da…En lire plus sur Wikipedia