Livre
Néerlandais
Als na acht jaar de ontvoerde dochter van een Amerikaans gezin terugkeert, gaat de moeder steeds meer twijfelen aan de dingen die ze vertelt.
Titre
Dochters van anderen
Auteur
Amy Gentry
Traducteur
Ans Van der Graaff
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Good as gone
Éditeur
Uithoorn: Karakter Uitgevers B.V., © 2017
271 p.
ISBN
9789045211695 (paperback)

Commentaires

Oudste dochter Julie van de familie Whitaker uit Houston wordt uit haar eigen slaapkamer ontvoerd, terwijl haar jongere zusje Jane daar getuige van is. Het gezin komt de schok amper te boven en de ouders doen er alles aan om Julie terug te vinden - tevergeefs. Maar acht jaar later staat op een nacht een jonge vrouw voor de deur die zegt Julie te zijn. Haar ouders en zusje sluiten haar opgelucht in de armen, blij dat ze de ontberingen heeft doorstaan waarover ze vertelt: ontvoerd, verkracht en verkocht aan een rijke drugsbaron. Maar steeds meer krijgt moeder Anna het gevoel dat dingen niet kloppen en als een privédetective zich ongevraagd met nieuwe informatie meldt, gaat ze op onderzoek. De Amerikaanse auteur, boekrecensente van de Chicago Tribune, debuteerde met deze goed ontvangen en goed vertaalde actuele en spannende psychologische thriller die goed de gevaren beschrijft en uitwerkt van zoekende, labiele tienermeisjes die actief zijn op internet. Het ook psychologisch sterk opgebo…Lire la suite

À propos de Amy Gentry

Amy Constance Gentry, née le 26 juillet 1903 et morte le 11 juin 1976, est une pionnière de l'aviron féminin en Angleterre. Elle commence sa carrière dans le club d'aviron de Weybridge, où elle aide à fonder une section réservée aux femmes en 1920. De 1932 à 1934, elle est championne invaincue de skiff.

Durant la Seconde Guerre mondiale, elle est la secrétaire de l'ingénieur Barnes Wallis et l'aide dans ses expériences de développement d'une bombe rebondissante destinée à détruire les barrages allemands.

Biographie

Débuts sportifs

Amy Gentry est née en 1903 à Barnes, près de la Tamise. Elle commence les courses en canots dès…En lire plus sur Wikipedia