Livre
Anglais

May we be forgiven

A.M. Homes (auteur)
Nadat zijn broer zijn eigen vrouw heeft vermoord, probeert een Amerikaanse man van middelbare leeftijd te achterhalen wat er in het verleden is voorgevallen in hun familie, opdat de psychiater zijn broer beter kan helpen.
Titre
May we be forgiven
Auteur
A.M. Homes
Langue
Anglais
Édition
1
Éditeur
London: Granta, 2012
480 p.
ISBN
9781847083234

Plusieurs langues:

Commentaires

Een Amerikaanse man van middelbare leeftijd krijgt korte tijd een relatie met zijn schoonzus: zijn broer wordt tijdelijk vastgehouden i.v.m. een door hem veroorzaakt ongeluk. De broer ontsnapt uit de inrichting, vindt hem in bed bij zijn vrouw en slaat zijn vrouw zo dat zij overlijdt. De hoofdpersoon zorgt dan voor huis, kinderen en dieren van zijn broer zolang die vastzit. De psychiater van zijn broer vraagt hem naar familiedetails en hij gaat prompt op zoek: waarom is er in zijn familie, ouders en hun families, ruzie ontstaan en wie heeft wat veroorzaakt? Allemaal vragen waar hij een antwoord op probeert te vinden. Zijn eigen vrouw heeft hem verlaten, bovendien is hij ontslagen en dus heeft hij alle tijd om dit uit te zoeken. Daarnaast speelt het leven in de VS een grote rol in het verhaal. Een bijzonder verhaal, uitstekend geschreven, licht van toon, met diverse ondertonen, goede sfeertekening en een groeiende hoofdpersoon. Zeer kleine druk en krappe marge.

À propos de A.M. Homes

CC-BY-SA-3.0 - Image by David Shankbone

Amy Michael Homes (dite A. M. Homes), née le 18 décembre 1961 à Washington DC, est une écrivaine, scénariste et productrice américaine.

Biographie

Figure de la vie littéraire new-yorkaise, Amy M. Homes s'investit sur tous les fronts de la scène culturelle en tant qu'écrivain, productrice, journaliste et responsables de différentes organisations littéraires et artistiques. Remarquée dès son premier roman, Jack, paru en 1989, elle évoque déjà ses thèmes de prédilection : l'identité et la sexualité. Dans ses mémoires intitulées Le Sens de la famille, elle explore ce sujet avec encore plus de profondeur alors qu'elle raconte sa vie d'enfant issu de l'adoption et sa rencontre, à l'âge de 31 ans, avec ses parents biologiques. Provocatrice lorsqu'il s'agit de s'attaquer au rêve américain dans Ce livre va vous sauver la vie,…En lire plus sur Wikipedia