Livre
Néerlandais

Lotusbloem

Alyson Noël (auteur), Sandra C. Hessels (traducteur)
Titre
Lotusbloem
Auteur
Alyson Noël
Traducteur
Sandra C. Hessels
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Everlasting
Édition
1
Éditeur
Amsterdam: Sijthoff, 2011
302 p.
ISBN
9789021806839 (paperback)

Commentaires

Aan het einde van Nachtster werd Ever voor het eerst benaderd door een stokoude vrouw die haar bestookte met raadselachtig gezang. In Lotusbloem, de ontknoping van deze zesdelige reeks, ontdekt ze dat de vrouw haar duidelijk wil maken dat ze uitverkoren is om een reis te ondernemen naar de Boom des Levens. Alleen zo kan ze redden wat echt de moeite waard is: de ziel. Eeuwen geleden maakte Damen immers de verkeerde keuze door de onsterfelijkheid van het lichaam boven die van de ziel te verkiezen, terwijl alleen deze laatste ware onsterfelijkheid brengt. Door het eten van de vrucht van de Boom des Levens zal de toestand zich herstellen.
Deze vertaling leest vlotter dan de oorspronkelijke Engelse versie. De schrijfstijl van Alyson Noël kenmerkt zich immers door het veelvuldig gebruik van opsommingen, beknopte bijzinnen en komma’s. In de vertaling door Sandra C. Hessels worden minder bijzinnen gebruikt, wat de tekst vlotter en minder eentonig maakt. Dat neemt echter ni…Lire la suite
De 16-jarige Ever is onsterfelijk. Ze is voorbestemd voor Damen, maar door een vloek uit het verleden kunnen zij niet echt samen zijn. Wanneer Ever de vreemde, oude vrouw Lotus ontmoet, biedt deze haar de kans alles over het verleden te ontdekken. Dit is de sleutel tot hun eeuwige geluk, maar het kan ook hun einde betekenen. Damen is namelijk niet welkom op deze reis. Ever zal deze zoektocht dus zelf aan moeten gaan, alleen, met het risico dat ze misschien niet meer terug kan komen... Het verhaal is opgebouwd uit 45 hoofdstukken met een beschrijvende stijl. Er zijn verhoudingsgewijs weinig dialogen, wat het tempo vertraagt en de personages redelijk vlak maakt. Zesde en laatste deel in de reeks van ‘De Onsterfelijken’* over liefde, leven en vertrouwen. Het boek is niet afzonderlijk van de eerdere delen te lezen. Voor fans van fantasy-boeken, vanaf ca. 15 jaar.

À propos de Alyson Noël

Alyson Noël, née le 3 décembre 1965 à Laguna Beach en Californie, est une écrivaine américaine. Elle est l'auteur de la saga littéraire Éternels.

Biographie

Alyson Noël a grandi dans le comté californien d'Orange, où elle a fréquenté l'école élémentaire Richard Nixon pendant deux ans. Elle a vécu sur l'île grecque de Myconos à la sortie du lycée, puis a déménagé à New York dans le quartier de Manhattan pour exercer le métier d'hôtesse de l'air chez Delta Air Lines, une grande compagnie aérienne. Elle vit aujourd'hui à Laguna Beach, en Californie. Elle a exercé différentes professions avant de se consacrer à la littérature : babysitter, vendeuse dans un grand magasin, responsable administratif, bijoutière, peintre sur t-shirts, hôtesse d'accueil... Elle passe la plupart de son temps libre à voyager …En lire plus sur Wikipedia