Livre
Néerlandais

Duistere vlam

Alyson Noël (auteur), Sandra C. Hessels (traducteur)
Ever tracht haar vriendin Haven te begeleiden bij haar overgang naar een leven als onsterfelijke. Tegelijk probeert ze een manier te vinden om de vloek te breken die rust op haar liefde voor Damen. Vierde deel uit de reeks 'De onsterfelijken' over een meisje dat na een zwaar ongeval beschikt over paranormale gaven.
Titre
Duistere vlam
Auteur
Alyson Noël
Traducteur
Sandra C. Hessels
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Dark flame
Édition
2
Éditeur
Amsterdam: Mouria, 2011
271 p.
ISBN
9789045802305 (paperback)

Commentaires

In Duistere vlam, het vierde deel uit de reeks rond Damen en Ever, wordt duidelijk welke problemen Ever zich op de hals heeft gehaald door onvoorzichtig om te springen met magie. Ze wilde immers haar aartsvijand Roman in haar macht krijgen door een bezwering over hem uit te spreken. Doordat ze dit echter op het verkeerde moment deed, riep ze duistere krachten aan met als gevolg dat hij nu de touwtjes in handen heeft. Sindsdien wordt ze geplaagd door een onbedwingbaar verlangen naar Roman, dat vooral de kop opsteekt wanneer ze slaapt en wanneer hij in de buurt is. Ze probeert zich hier uit alle macht tegen te verzetten en experimenteert met magie om de vloek op te heffen. Niet alleen moet Ever haar eigen gevoelens onder controle houden, ook tracht ze haar beste vriendin Haven in te tomen. Ten gevolge van Romans intriges is zij nu namelijk ook een onsterfelijke. Het probleem is echter dat Haven niet vertrouwd is met het woord ‘discretie’ en zozeer geniet van haar nieuwverworven m…Lire la suite
De 16-jarige Ever (ik-figuur) beschrijft haar leven sinds het auto-ongeluk waarbij haar ouders en zus omkwamen en zij werd gered door de onsterfelijke jongen Damen. Hij schonk haar met zijn elixer het eeuwige leven. Ever gaat het gevecht aan met Roman die haar aan zijn duistere zijde probeert te krijgen. Omdat er in Ever een duistere vlam brandt, wordt zij onweerstaanbaar naar hem toegetrokken en moet zij ook de strijd met zichzelf aangaan. Vierde deel van de serie 'De Onsterfelijken'*. Het verhaal kabbelt eindeloos van de ene dialoog naar de andere, met als onderbreking af en toe wat erotiek. De op zo'n saaie manier opgebouwde climax verzandt en gaat uiteindelijk als een nachtkaars uit. Hoewel er veel naar de voorgaande delen wordt verwezen, wat de spanning ook niet ten goede komt, is het voor de liefhebbers van dit genre belangrijk om deze serie wel in de goede volgorde te lezen. Vanaf ca. 15 jaar.

À propos de Alyson Noël

Alyson Noël, née le 3 décembre 1965 à Laguna Beach en Californie, est une écrivaine américaine. Elle est l'auteur de la saga littéraire Éternels.

Biographie

Alyson Noël a grandi dans le comté californien d'Orange, où elle a fréquenté l'école élémentaire Richard Nixon pendant deux ans. Elle a vécu sur l'île grecque de Myconos à la sortie du lycée, puis a déménagé à New York dans le quartier de Manhattan pour exercer le métier d'hôtesse de l'air chez Delta Air Lines, une grande compagnie aérienne. Elle vit aujourd'hui à Laguna Beach, en Californie. Elle a exercé différentes professions avant de se consacrer à la littérature : babysitter, vendeuse dans un grand magasin, responsable administratif, bijoutière, peintre sur t-shirts, hôtesse d'accueil... Elle passe la plupart de son temps libre à voyager …En lire plus sur Wikipedia