Livre
Néerlandais

Waarom mannen liegen en vrouwen altijd schoenen kopen

Allan Pease (auteur), Barbara Pease (auteur)

Waarom mannen liegen en vrouwen altijd schoenen kopen

Beschrijving aan de hand van voorbeelden van veel voorkomende misverstanden in de relaties tussen mannen en vrouwen.
Titre
Waarom mannen liegen en vrouwen altijd schoenen kopen / Allan en Barbara Pease
Auteur
Allan Pease Barbara Pease
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Why men lie and women cry
Éditeur
Utrecht: Het Spectrum, 2003
320 p. : ill.
ISBN
90-274-7928-3

Commentaires

Waarom mannen liegen en vrouwen altijd schoenen kopen is het tweede boek van Allan en Barbara Pease waarin ze de sekseverschillen tussen man en vrouw, meer bepaald op gebied van samenleven, onder de loep nemen. In de dertig jaar waarin de auteurs onderzoek hebben gedaan naar de verschillen tussen man en vrouw hebben ze meer dan tienduizend vragen gekregen waarom wij ons (mannen en vrouwen) op een bepaalde manier gedragen. Veertig van de meest gestelde vragen hebben ze nu in dit boek samengebracht en geprobeerd om een antwoord te vinden op basis van hun ervaring, onderzoek en gezond verstand.

Waarom hebben mannen en vrouwen het zo moeilijk met elkaar? Vrouwen zijn diegenen die kinderen baren en het nest verdedigen. Als gevolg daarvan zijn de hersenen van de vrouw ingesteld op voeden, koesteren, liefhebben en zorgen voor andere mensen in hun omgeving. Mannen waren jagers, beschermers, kostwinners en probleemoplossers. Vandaar dat mannelijke en vrouwelijke hersenen verschil…Lire la suite
In de bestseller 'Waarom mannen niet luisteren en vrouwen niet kunnen kaartlezen' (1999)* stonden onoverbrugbare verschillen tussen mannen en vrouwen centraal. In dit vervolg beschrijven de auteurs vooral de problemen die kunnen optreden wanneer mannen en vrouwen relaties met elkaar aangaan. Ze behandelen daarbij een groot aantal verschillende aspecten van het (samen)leven, waarbij ze informatie uit verschillende landen en universele thema's in de sekseverhoudingen tot een prettig leesbaar geheel aaneensmeden. Talrijke nuchtere feiten en wetenschappelijke gegevens worden, aan de hand van voorbeelden en voorzien van pakkende titels en slogans, op een humoristische manier gepresenteerd. Daarbij gaat het om voor velen herkenbare situaties, zoals liegen, aandacht vragen, zeuren, huilen, dingen eindeloos uitpraten, het uiterlijk, familierelaties en veelvoorkomende misverstanden. Een gemakkelijk leesbaar boek vol herkenbare situaties en ervaringen voor een breed lezerspubliek.