Livre
Néerlandais
De 16-jarige Eona (ik-figuur) heeft het zeldzame talent om alle twaalf energiedraken te zien. Haar meester traint haar om drakenleerling te worden, maar daarvoor moet ze zich voordoen als een twaalfjarige jongen. Vanaf ca. 15 jaar.
Sujet supplémentaire
fantasy
Titre
Eon
Auteur
Alison Goodman
Traducteur
Henny Van Gulik
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Eon : rise of the dragoneye
Édition
1
Éditeur
Amsterdam: Mynx, 2009
368 p.
ISBN
9789089680662 (hardback)

Commentaires

Eon, geschreven door de Australische Alison Goodman, is zowel geschikt voor volwassenen als jongeren. Goodman werd al vaak bekroond, onder meer met een Aurealis Award, een ALA-prijs voor het beste boek voor jongvolwassenen, een Locus Recommended, een James Tiptree Jr. Award enz.
Eon is een twaalfjarige jongen met een fysieke handicap als gevolg van een traumatisch ongeluk in zijn vroege jeugd. Hij is ook een Drakenoog-kandidaat, die ernaar streeft leerling te worden middels de ceremonie van spiegels. Om de twaalf jaar wordt iemand als ascendant gekozen, die de verbinding vormt met de draken. Tegelijkertijd kiest men uit twaalf kandidaten een nieuwe leerling en gaat de cyclus verder. Niemand begrijpt waarom elk jaar een andere draak aan de macht komt om de aarde te kunnen beheersen. Wat dit betreft, vind ik Eon té fantasierijk en tegen het absurde aangrenzen.
Eons opleiding loopt bijna ten einde, wat betekent dat de kandidaten moeten verschijnen voor de Ratdraak…Lire la suite
Elk jaar is een van de twaalf draken aan de macht. Deze draak kiest een nieuwe leerling. Daar komen alleen twaalfjarige jongens voor in aanmerking. Het 16-jarige meisje Eona (ik-figuur) is door haar meester uitgekozen vanwege haar zeldzame talent om alle twaalf de draken te zien. Hij traint haar zodat ze door de Rat-Draak gekozen zal worden. Daarom doet ze zich voor als de twaalfjarige jongen Eon. Maar het is niet de Rat-Draak die haar kiest. Eerste deel uit een serie. Geschreven met wat plechtstatig taalgebruik: niet de stijl waarin een zestienjarig meisje zou vertellen. De zinnen zijn ook lang, waardoor het verhaal niet zo vlot leest. Het is wel spannend en er zit veel actie in. Helaas verklapt de flaptekst de verkeerde gebeurtenissen, waardoor het verhaal erg clichématig lijkt, maar dat wordt helemaal teniet gedaan! De karakters zijn geloofwaardig en de meeste goed uitgewerkt, vooral ook Eona's meester. De ene keer lijkt hij wreed, dan weer voel je begrip. Het geheel speelt zich af…Lire la suite

À propos de Alison Goodman

CC BY-SA 4.0 - Image by Ronaldjamesgallagher

Alison Goodman, née le 18 août 1966 à Melbourne, est une romancière et nouvelliste australienne.

Biographie

Alison Goodman vit à Melbourne avec sa famille, Ron son mari et leurs chiens Jack Russel Terrier, Xanderpup et Spikeyboy.
Elle a obtenu en 1999 une bourse d'écriture par l'université de Melbourne. Elle possède un Master ès Arts obtenu à l'institut royal de technologie de Melbourne et anime les ateliers d'écriture avec des étudiants.

Son premier roman, Singing the Dogstar Blues, publié en Australie en 1998, est par la suite sorti dans plusieurs pays. Le roman a gagné le prix Aurealis pour le meilleur roman jeune-adulte et plusieurs autres prix.

En juillet 2007, son roman policier Killing the Rabbit a été publié aux États-Unis e…En lire plus sur Wikipedia