DVD
Anglais

Me and Earl and the dying girl

Alfonso Gomez-Rejon (directeur), Jesse Andrews (antécédent bibliographique), Brian Eno (compositeur)

Me and Earl and the dying girl

Alfonso Gomez-Rejon (directeur), Jesse Andrews (antécédent bibliographique), Brian Eno (compositeur)
Twee 17-jarige vrienden maken een afscheidsfilm voor hun zieke vriendin.
Titre
Me and Earl and the dying girl
Directeur
Alfonso Gomez-Rejon
Antécédent bibliographique
Jesse Andrews
Compositeur
Brian Eno 1948-
Acteur
Thomas Mann 1991- RJ Cyler Olivia Cooke
Langue
Anglais
Éditeur
Twentieth Century Fox Home Entertainment, 2016
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2015
Durée
cop. 2016
Note
Taalkeuze: Engels, Frans Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels
EAN
8712626071242
mooov

Commentaires

Speelfilm van Alfonso Gomez-Rejon, gebaseerd op het debuut* van Jesse Andrews, die zelf het scenario schreef. De 17-jarige vrienden Greg en Earl zitten in het laatste jaar van high school. Samen maken ze stopmotion-parodieën van populaire films. Verder is Greg's strategie om de middelbare school te overleven zich zoveel mogelijk afzijdig te houden van zijn medeleerlingen. Wanneer zijn moeder hoort dat zijn klasgenote Rachel leukemie heeft, verplicht ze hem om met haar op te trekken, waar hij met de nodige tegenzin aan begint. In de hoofdrollen Thomas Mann (Project X), RJ Cyler en Olivia Cooke. Berend Jan Bockting (Volkskrant 28-10-'15) prijst het talent van de jonge hoofdrolspelers en geeft 4 sterren: 'filmmaker Gomez-Rejon tilt het geheel op, met een fijnbesnaard gevoel voor de balans tussen drama en audiovisuele virtuositeit. (...) een film met een hart, waarin het drama voor zichzelf spreekt en de personages ontroeren. (...)' Winnaar van veel prijzen en nominaties.

À propos de Alfonso Gomez-Rejon

CC BY 2.0 - Image by Montclair Film Festival

Alfonso Gomez-Rejon est un réalisateur, producteur et acteur américain né le 6 novembre 1972 à Laredo au Texas.

Biographie

Filmographie

Réalisateur

  • 2010-2012 : Glee (8 épisodes)
  • 2011-2014 : American Horror Story (12 épisodes)
  • 2013 : The Carrie Diaries (1 épisode)
  • 2014 : Red Band Society (1 épisode)
  • 2014 : The Town That Dreaded Sundown
  • 2015 : This Is Not a Love Story
  • 2016 : Citizen (1 épisode)
  • 2017 : The Current War : Les Pionniers de l'électricité (The Current War)
  • 2018 : Feeding Ground

Producteur