Livre
Néerlandais
Hoofdinspecteur Erik Winter en zijn team onderzoeken een aantal moorden in Göteborg waarbij de slachtoffers worden gevonden met een letter op een stuk karton.
Titre
Marconi park
Auteur
Ake Edwardson
Traducteur
Corry Van Bree
Langue
Néerlandais
Langue originale
Suédois
Titre original
Marconi park
Édition
2
Éditeur
Amsterdam: Bruna, 2015
317 p.
ISBN
9789400504806 (paperback)

Commentaires

Hoofdinspecteur Erik Winter van de recherche in Göteborg wordt geconfronteerd met een serie moorden die gemeen hebben dat bij alle slachtoffers een stuk karton met een letter gevonden wordt. Wie lost deze woordpuzzel op? Terwijl Winter en zijn team nadenken over het woord dat met deze letters gemaakt kan worden, onderzoeken zij lange tijd ook tevergeefs naar verband tussen de vermoorde personen. Mogelijke getuigen zijn onveranderlijk onmededeelzaam ondanks de soms vrij agressieve manier van ondervragen. Dit is de twaalfde Erik Winter-thriller. Terwijl de misdaden op zich staan is er wel een ontwikkeling van de karakters. Zo is Winter weer terug na een sabbatical van twee jaar. Kent men de eerdere boeken niet, dan is het niet duidelijk wat er zich heeft afgespeeld. Ook geldt dit wat betreft familieomstandigheden en de leden van zijn team. Persoonlijke situaties, menselijke interactie, verbale strijd, de manier waarop verdachten en getuigen worden benaderd, het zijn boeiende Edwardson k…Lire la suite

À propos de Ake Edwardson

CC BY 3.0 - Image by Boberger

Åke Edwardson, né le 10 mars 1953 à Eksjö, au sud de Jönköping, dans le Småland, est un journaliste et un écrivain suédois de plusieurs romans policiers et de quelques titres de littérature d'enfance et de jeunesse. Dans le domaine policier, il est considéré comme le successeur de Henning Mankell. Ses livres ont été traduits dans plus de vingt langues.

Biographie

Il est un temps journaliste aux Nations unies. Il a enseigné le journalisme à l'Université de Göteborg.

Il réside à Göteborg sur la côte occidentale de la Suède.

Il amorce l'écriture de récits policiers en 1995. Son troisième roman, Danse avec l'ange (Dans med en ängel), inaugure une série d'une douzaine de titre consacrée au personnage de Erik Winter, commissaire à Göteborg. En 1997, ce roman reçoit le Grand Prix du roman policier suédois.

En lire plus sur Wikipedia